Tips voor duurzaam wonen

Zonnepanelen dragen bij aan duurzaam wonen
We willen graag goed zijn voor de planeet. Maar waar het kan willen we ook graag besparen in onze eigen portemonnee. Met deze onderstaande tips voor duurzaam wonen leer je hoe je kan besparen en verduurzamen in je eigen huis. En sommige stappen zijn nog makkelijker dan je denkt.

Zet de kachel een tikkie lager

De eerste meest logische stap om mee te beginnen is toch wel de kachel. We zijn als mens als snel geneigd om het net een beetje extra warmer te hebben in huis dan eigenlijk nodig is. Trek liever een warme trui aan en duik onder een dekentje. Vaak nog gezelliger ook. Een gemiddelde temperatuur in je woonkamer zou ongeveer tussen de 20 en 21 graden mogen liggen. Bedenk op andere plaatsen in het huis of het ook echt nodig is om daar de kachel aan te hebben. De slaapkamer is hier een prima voorbeeld van.

Duurzaamheid is belangrijk tegenwoordig

Denk aan je afval

Scheiden van je afval is natuurlijk als een super mooi begin. Maar weet je ook dat en groot deel van de producten niet eens kan worden hergebruikt? Met soms maar een paar kleine aanpassingen, kun je al veel vaker kiezen voor de zero-waste oplossing. Of voor een verpakking die wel hergebruikt kan worden, zoals papier. Om te beginnen lijkt dit vaak een onmogelijke taak, maar weet wel dat elk product dat je anders kiest er toch weer eentje minder is die bijdraagt aan de afvalberg. Kies bijvoorbeeld een shampoobar in plaats van die fles.

Begin je eigen groente tuintje

Denk je dat je een mega grote achtertuin nodig hebt om je eigen groente te verbouwen? Er zijn zoveel leuke oplossingen te bedenken, ook al heb je alleen een balkon. Ook binnen kun je verschillende groentes verbouwen. Het vergt veel minder tijd dan je denkt en het is ook gezonder.

Dit vind je misschien ook leuk...