Rieten lampenkapjes, wat is het?

lampenkap van riet
lampenkap van riet

Riet hoort bij de grasfamilie – het is dus gene hout wat veel mensen denken-  en het natuurproduct is aan een indrukwekkende opmars bezig. Zag je voorheen nog weleens een rieten opbergmand ergens in een kamer, tegenwoordig speelt riet een bepalende rol in zeker de huizen die een landelijke sfeer uit willen stralen. Riet is een product met heel veel sterke punten. Daarnaast is het toepassen van riet ook gewoon erg goed voor het milieu.

 

Lampenkapjes gaan lang mee


Zeker onder het aanbod van lampenkappen is riet een product dat je steeds vaker terugziet. De rieten lampenkapjes zijn er ondertussen in werkelijk alle soorten en maten en geven warmte en extra gezelligheid in elke ruimte. Rieten lampenkapjes gaan lang mee, er is amper sprake van verkleuring en de rieten lampenkapjes bestaan vooral uit pitriet, afkomstig uit het binnenste deel van een rotanstengel. Overigens worden riet en rotan nogal eens door elkaar gehaald, onterecht overigens. Riet en rotan zijn twee heel verschillende producten.

 

Trendy witte lampenkapjes


Rieten lampenkapjes waren aanvankelijk gewoon helemaal van riet. Zonder enig accent dus. Hoe anders is dat nu. Gekleurde lampenkapjes in tal van verschillende kleuren en geschikt voor een wandlamp en staande lamp. Het kan allemaal. Ook trendy zijn de rieten lampenkapjes in de kleur wit. Kies je voor wit riet, dan kies je voor riet van de best denkbare kwaliteit. Vooral heel fijn riet ook. Ook wit riet zie je vaker en dus ook witte rieten lampenkapjes; een aanwinst voor elk huis en elke ruimte.

rieten lampenkap

Lampenkap van riet in je interieur

Verlaat de gebaande paden


Geen enkele lamp is nog veilig tegenwoordig voor rieten lampenkapjes. Ook de hanglamp is ondertussen al vaak versierd met een fraaie lampenkap van riet. Probeer rieten lampenkapjes ook eens per twee, maak setjes. Hang maar eens twee rieten lampenkapjes boven je royale eettafel. Gewoon, om even te zien. Geheid dat je ze laat hangen. Helemaal in een meer landelijke sfeer biedt een rieten lampenkap – waarmee je behalve een duurzaam ook een ijzersterk product koopt- echt toegevoegde waarde. Het maakt een ruimte af, geeft het net de warmte die je het wilt geven en met rieten lampenkapjes kun je prima de gebaande paden eens verlaten.

Meer dan een rieten mand


Riet is landelijk, maar dat geldt niet voor rieten lampenkapjes. Gewoon proberen. Met riet kun je prima combineren en probeer ook gewoon iets dat niet in een stijl te gieten is. Je ontdekt de vele toepassingsmogelijkheden van riet en rieten lampenkapjes combineer je al even gemakkelijk met andere rieten producten. En die zijn er tegenwoordig ook al in allerlei vormen. De tijd dat er vooral een rieten mand was om de rommel in op te bergen, ligt echt al heel ver achter ons.

 

Warmere uitstraling


Rieten lampenkapjes vind je dus in overvloed, hoe anders is dat met meubels van riet. Die zie je niet of zelden. Dit heeft alles te maken met het feit dat riet dus bij de grassoorten hoort. Die eigenschappen maken het allesbehalve geschikt om meubels mee te maken. Dat gemis wordt echter ruimschoots gecompenseerd met rieten lampenkapjes. Koop ze en ga combineren en geef je huis zo een nog warmere uitstraling.

Dit vind je misschien ook leuk...