5 manieren om je foto’s te laten zien

fotolijst kiezen
fotolijst kiezen

Misschien sta jij ook wel altijd klaar met je telefoon of camera om alles vast te kunnen leggen. De eerste wedstrijd van je zoon, het optreden van je dochter, een gekke sprong van je huisdier of gewoon alledaagse dingen die je meemaakt. Heerlijk gezellig om later nog eens te bekijken en aan terug te denken. Helaas belanden deze foto’s vaak gewoon in de grote map en wordt er verder niet veel mee gedaan. Ze worden vaak niet eens afgedrukt om in een lijstje te stoppen. Heel erg jammer, want deze momenten zijn uiteraard bijzonder genoeg om nog eens aan herinnerd te worden. Daarom geven wij je 5 tips om je foto’s te laten zien, aan jezelf, maar ook aan iedereen die ze wil zien!

1: Een fotomuur

Heb je ergens een hoekje over? Een kleine meter muur in de woonkamer, hal of het toilet? Dan is deze wellicht geschikt om er een fotomuur van te maken. Een muur vol met de foto’s die nu nog veilig op je harde schijf of telefoon opgeslagen staan. Door een keuze te maken uit deze foto’s, ze af te laten drukken en met behanglijm aan de muur te bevestigen, ontstaat er een echte fotomuur. Geweldig om even bij weg te dromen.

2: Een fotoslinger

Fotoslingers zijn ideaal om je favoriete foto’s te tonen. De slinger kun je op verschillende manieren maken. Je kiest eerst het touw naar keuze. Een mooi dik gesponnen touw of juist een vrolijk gekleurde gevlochten lijn, het kan allemaal. Met mooie knijpers kun je vervolgens aan dit touw de foto’s naar keuze vastmaken. Het voordeel van deze slinger is dat je eenvoudig foto’s kunt verwisselen.

fotolijst kopen

Deze tips helpen je om je foto’s te laten zien

3: Een fotocollage

Een andere manier om meerdere foto’s te laten zien, is een fotocollage. Je kunt zelf creatief aan de slag met je foto’s en een collage creëren in een grote fotolijst. Ook kun je met meerdere fotolijsten een collage maken. Maar een andere eenvoudige manier om meerdere foto’s aan de muur te bevestigen, is een collage fotolijst. In deze lijst kun je meerdere foto’s kwijt en heb je één geheel aan de muur. Het voordeel van collage fotolijsten is dat ze verkrijgbaar zijn in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je voor ieder interieur wel een geschikte lijst kopen.

4: Creatieve DIY’s

Uiteraard kun je ook zelf iets creëren in eigen stijl. Op het internet zijn verschillende DIY’s te vinden met foto’s in de hoofdrol. Zo kun je bijvoorbeeld met houten plankjes, industriële wandrekken of andere frames een mooi geheel in eigen stijl maken. Bevestig de foto’s met knijpers, touwtjes of andere bevestigingsmaterialen en voor je het weet heb je iets unieks aan de muur.

5: Foto’s op hout, metaal of glas

Wanneer je één bepaalde foto hebt en deze op een bijzondere manier eruit wilt laten springen in je woonkamer of andere ruimte, kun je er ook voor kiezen deze foto af te laten drukken op speciaal materiaal. Fotoafdrukken op hout, metaal of glas zijn dan ook helemaal hot. Kies het materiaal dat het beste past in je interieur en je hebt iets moois en persoonlijks aan de muur. Het nadeel is dat dit vaak erg kostbaar is en je dus niet snel van foto gaat wisselen. Daarentegen heb je wel iets prachtigs aan de muur.

Dit vind je misschien ook leuk...