Voor en nadelen gekleurde lampen in huis.

Voor en nadelen gekleurde lampen in huis.
Voor en nadelen gekleurde lampen in huis.

Gekleurde verlichting in huis

Lampen

De wintermaanden gaan er weer aankomen. Hoog tijd om het in huis lekker gezellig te maken. Een makkelijke én mooie manier is om dat te doen met verschillende soorten lampen. We kennen een staande lamp, een hangende lamp, maar waar ik het over wil gaan hebben is de gekleurde lamp.

Verschillende kleuren

Bij gekleurde lampen denken mensen vaak aan een slinger met een bonte mengeling van lichtbollen. Leuk voor een feestje, maar niet geschikt als standaard verlichting in huis. Daar zijn we juist op zoek naar een sfeermaker. En die zijn er gelukkig meer dan genoeg te vinden. Verlichting van dieppaars tot helderrood, noem maar op. Door te spelen met de verschillende kleuren kan je het zo gezellig maken als je zelf wil.

Voor en nadelen gekleurde lampen in huis.

Gekleurde verlichting in huis heeft voor en nadelen. Daarom is het belangrijk er goed over na te denken welke kleuren je wilt gebruiken en hoe je de kamer wilt verlichten

Voordelen van gekleurde lampen in huis

Creëer je eigen unieke sfeer in huis. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een bepaalde hoek te verlichten die dan een extra warme uitstraling krijgt. Een gekleurd lampje op een kinderkamer is ook een aanrader. Sommige mensen gebruiken de gekleurde slechts een aantal keer per jaar bij speciale gelegenheden. Ook dat is een leuke optie. Met een gekleurde lamp betover je je huis. Al met al is het sleutelwoord vooral “gezelligheid”.

Nadelen van gekleurde lampen in huis

Als je te grote ruimtes gaat verlichten met gekleurde lampen kan het al snel een bont lichtparadijs worden en valt al het andere moois vaak weg. Dat is dus geen aanrader. Ook is het zo dat er mensen zijn die gewoon niet van al die extra indrukken houden. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak.

Gebruik het licht vooral op de manier die je zelf graag wil. Weeg de voordelen en de nadelen af en maak een keuze waar jij je prettig bij voelt.

Dit vind je misschien ook leuk...