Maak kennis met de voordelen van een verduurzaamde woning!

duurzame woning
duurzame woning

Sinds het najaar van 2021 rijzen de gasprijzen inmiddels de pan uit. Dit komt doordat in een zeer korte tijd de prijzen voor aardgas met 80% zijn verdubbeld. Door het oplopend conflict tussen Rusland en Oekraïne lijkt hier de komende maanden nog geen einde aan te komen. Hierdoor is het niet zo vreemd dat steeds meer huishoudens de energierekening niet kunnen betalen. Energiearmoede is niet voor niets een steeds bekender begrip aan het worden in ons land. Om aanzienlijk te besparen op de energierekening kiezen veel huiseigenaren ervoor om te beginnen met het verduurzamen van de woning. Maar welke voordelen levert het nog meer op? Lees snel verder en ontdek wat de voordelen zijn van een verduurzaamde woning!

1. Verhoging wooncomfort

Vandaag de dag is er niets belangrijker aan een woning dan het wooncomfort. Jouw huis moet namelijk de plek zijn waar jij na een lange werkdag helemaal tot rust kan komen. Hierdoor is het ontzettend belangrijk dat jouw woning goed geïsoleerd is. Toch zijn tocht en koud tegenwoordig nog steeds de grootste verstoorder van het wooncomfort. Een tochtige woning staat er inmiddels om bekend dat het kil aanvoelt en iemand er niet prettig verblijft. Door te kiezen voor isolerende maatregelen aan het dak, vloer en de spouw zorg je ervoor dat de koud jouw woning niet meer kan binnendringen. Hierdoor blijft de warme lucht langer hangen en kan jij weer optimaal genieten.

vloerisolatie

Vloerisolatie in je woning is belangrijk

2. Draag bij aan een betere toekomst

De klimaatcrisis is sinds een paar jaren een begrip geworden waar we niet meer omheen kunnen. Dit is niet zo vreemd aangezien we inmiddels allemaal weten wat voor schade onze levensstijl iedere dag opnieuw aanbrengt aan het milieu. Hierbij hebben wij het niet alleen over de plasticsoep in onze oceanen, maar ook over de grote hoeveelheid CO2-uitstoot. Woningen in ons land zijn samen verantwoordelijk voor zo’n 10% van de Nederlandse CO2-uitstoot. Door jouw woning te verduurzamen verminder je jouw CO2-uitstoot en zorg je ervoor dat de aarde minder snel opwarmt. Uiteindelijk draag je hiermee een steentje bij aan een betere toekomst voor de komende generaties.

3. Gezondere leefomgeving

Wist je dat wij Nederlanders een groot deel van onze tijd dagelijks binnen doorbrengen? Hierdoor is een gezond binnenklimaat belangrijker dan ooit tevoren. Met het binnenklimaat bedoelen wij de luchtvochtigheid, luchtvervuiling en de vochtigheid van de muren. Om vocht en schimmels in jouw woning te voorkomen is het noodzakelijk om iedere dag te ventileren. Niet voor niets hebben moderne woningen tegenwoordig ventilatieroosters die je zelf gemakkelijk kunt openen. Wanneer je echt een gezondere leefomgeving wilt creëren, dan kan je aanspraak maken op de subsidies voor vloerisolatie. Hiermee is het mogelijk om de kruipruimte te laten isoleren zodat vocht niet jouw woning in kan trekken.

Het verduurzamen van een woning zorgt er dus niet alleen voor dat je aanzienlijk bespaart op jouw energierekening, maar draagt ook bij aan jouw gezondheid. Wanneer maak jij gebruik van de subsidies voor isoleren?

Dit vind je misschien ook leuk...