Voorkom lichamelijke klachten met een ergonomische bureaustoel

Bureaustoelen zijn er in alle soorten en maten. Je hebt er zo een gevonden bij een plaatselijke winkelketen voor een spotprijsje. Ook het internet staat vol met tweedehands bureaustoelen. Maar of het een goede bureaustoel is die jou de ondersteuning geeft die je nodig hebt? Reken daar maar niet op. Waar je wel op kunt rekenen? Vervelende klachten als rugpijn, een stijve en pijnlijke nek en last van je benen. Een ergonomische bureaustoel is de oplossing.

Wat doet een ergonomische bureaustoel?

Heb je een kantoorbaan? Grote kans dat je dagelijks acht uur lang achter je scherm zit. Als je dan ook nog zit op een stoel die je weinig tot geen ondersteuning geeft, dan vraag je om problemen. Ook onderzoek wijst uit dat 85% van de rugklachten te herleiden zijn naar een langdurige verkeerde zithouding. Een ergonomisch bureaustoel is afgestemd op jouw lichaam en daarmee kun je de juiste zithouding aannemen. Dat komt door de intelligente mechanieken en doordachte eigenschappen van een ergonomische bureaustoel. Zo draagt, ondersteunt en beweegt hij degene die op de stoel zit.

Geef vervelende klachten geen kans

Zit je al jaren goed op je oude vertrouwde bureaustoel en heb je nergens last van? Dat is mooi, maar dat wil niet zeggen dat je op langere termijn geen problemen zult ondervinden. Na verloop van tijd kunnen klachten optreden die voorkomen hadden kunnen worden. Als je al jaren op bureaustoel zit die slecht is afgesteld, kunnen je aderen bekneld raken en krijg je last van je benen. Ook een slechte zithouding geeft in het begin misschien nog geen problemen, maar na een tijdje weet je alle denkbare klachten zelf te omschrijven. Door op tijd voor een ergonomische bureaustoel te kiezen, ben je de mogelijke klachten een stap voor.

lichamelijke klachten door bureaustoel

Wat doet een ergonomische bureaustoel?

Investeer in een goede ergonomische bureaustoel

Het gaat om je gezondheid, niet om het geld. Daarom moet je zeker investeren in een goede bureaustoel en die kost nou eenmaal wat meer geld. Maar er zijn ook genoeg ergonomische bureaustoelen die al voldoende ondersteuning bieden voor een gunstige prijs. Prijzen kunnen uiteenlopen van 200 tot 1500 euro.

Ergonomische bureaustoel testen

Het maken van een keuze voor een ergonomische bureaustoel is lastig. Welke stoel past het best bij jouw lichaam? Biedt de stoel voldoende ondersteuning? Ook de uitstraling en het zitcomfort spelen een belangrijke rol. Daarom is het altijd slim om een ergonomische bureaustoel te testen. Dat kan bijvoorbeeld bij BureaustoelExpres in Amersfoort. De bureaustoelen specialist kan je goed adviseren en helpen bij het maken van je keuze.

Dit vind je misschien ook leuk...