Hoge witte MDF plinten, terug van weggeweest

hoge witte mdf plinten
hoge witte mdf plinten

Ze vinden hun oorsprong vooral bij villa’s uit de jaren ’30 maar het kan je niet ontgaan zijn de laatste tijd in verschillende verbouw- en woonshows, de witte hoge plinten zijn weer terug in het hedendaagse interieur. Het is ook niet zo gek aangezien de plinten passen in nagenoeg elk type interieur en zorgen voor een stijlvolle overgang tussen de vloer en de wand in een tijdloze klassieke witte kleur.

Hoge mdf plinten

Hoge mdf plinten zorgen voor een stijlvol interieur.

De juiste plint doet erg veel met de uitstraling van jouw huis, hierboven zie je bijvoorbeeld de luxe plint. De luxe plint zie je vaak terug in landelijke interieurs maar voelt zich ook erg thuis in veel andere stijlen.

Soorten hoge plinten

Elk persoon is anders en zo is elk interieur ook anders, iedereen geeft graag zijn eigen persoonlijke touch aan zijn of haar interieur om het zo sfeervol mogelijk te maken. Zo zijn er ook verschillende soorten hoge plinten op de markt die elk hun eigen karakter hebben en passen in diverse types interieur. Zo zijn er bijvoorbeeld de klassieke gladde plinten voor een wat meer moderne afwerking maar zijn er ook monumenten plinten, deze hebben door hun afwerking een paleisachtig element in hun uitstraling. Natuurlijk zijn er veel meer soorten hoge plinten neem bijvoorbeeld de kraalplint of de waalplint, deze twee plinten kunnen je ongetwijfeld helpen om hele leuke inspiratie op te doen voor een bouw of verbouwing.

Voordelen MDF

Medium-Density Fibreboard of zoals bekend in de volksmond MDF. MDF platen worden gemaakt van  houtvezels die gedroogd zijn en vervolgens door middel van een harsproces met elkaar verbonden zijn.  MDF heeft als voordeel dat het zeer goed bewerkbaar is en makkelijk in allerlei vormen te frezen valt. Ook de prijs/kwaliteit verhouding van MDF is zeer aangenaam, voor een relatief lage prijs krijg je toch een duurzame en stevige kwaliteit. De MDF plinten die je vandaag de dag vaak ziet worden gemaakt van vochtwerend MDF dit wil zeggen dat de plinten in vrijwel elke ruimte gelegd kunnen worden waardoor je in bijna elke kamer kan genieten van hoge plinten.

Zoals je hierboven kan lezen is er reden genoeg om eens te kijken of hoge plinten ook iets voor in jouw woning  kunnen zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...