Een ruime woonkamer creëren

ruime woonkamer
ruime woonkamer

De woonkamer is een plek waar je leeft en vaak bent gebogen. Je zit er in de ochtend je eerste kop koffie te drinken, rust er in de middag uit en praat ’s avonds nog wat bij voordat je naar bed gaat. Maar helaas is niet elke woonkamer zelfs ruim. Natuurlijk speelt ruimte een belangrijke rol, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen waardoor jouw woonkamer een stuk ruimer aanvoelt.

Creatief met de bank

Voor veel mensen is de bank toch het belangrijkst in de woonkamer. Door een goede bank te kiezen, lijkt de ruimte automatisch een stuk groter. Kies voor een hoekbank, die zijn groot en nemen minder ruimte in beslag dan losse zitmeubels. Ook kan je kiezen voor een bank op pootjes, die geven wat meer ruimte aan de kamer.

Lichte kleuren en accessoires

Door voor lichte kleuren te kiezen in de woonkamer, lijkt deze optisch groter. Ga voor pastelkleuren of gewoon wit op de muur. Ook kan je leuke accessoires kopen in lichte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan oudroze van aqua.

ruimte creeren woonkamer

Een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw woonkamer ruimer aanvoelt

Televisiemeubel

Als je ervoor zorgt dat je televisie wat hoger staat, lijkt de ruimte groter. Je kunt dit doen door een televisiemeubel te kopen (wat je ook krijgt extra opslagruimte biedt). Mocht je echt veel ruimte willen opslaan dan kan je er ook voor kiezen om je televisie op te hangen. Dit kan ook aan de muur als aan een stang. Die zijn erg praktisch, want zo kan je de televisie rond de hele kamer draaien. Nooit meer vechten om de beste plek op de bank!

Opbergen

In een kleine woonkamer kan het lastig zijn om al je spullen goed op te bergen. Daar kunnen de muren een uitkomst bieden. Je kunt gemakkelijk je spullen kwijt als je bijvoorbeeld wat plankjes aan de muur hangt.
Niet alleen vanuit praktisch oogpunt is dit een goed idee, je kunt de plankjes ook gebruiken om je woonkamer meer ‘eigen’ te maken. Hang bijvoorbeeld foto’s op van je familie en vrienden van zet ze in een lijstje op de plank.

Dit vind je misschien ook leuk...