Lekkere hang schommelstoel voor in de tuin

hang schommelstoel tuin
Hang schommelstoel, tuin weer gezellig. Heb jij er al een?

Vind jij het ook zo lekker om op een warme zomerdag buiten te zitten? Misschien heb je zelfs een overkapping met daaronder een warmtelamp of vuurtafel, waardoor je ook in de winter wat uurtjes buiten kan spenderen. Niks is lekkerder dan in de buitenlucht zitten met een spannend boek, leuk gezelschap of een hapje en drankje. Maar waar zit je eigenlijk het lekkerst op? Wellicht zit jij in een tuinstel of in je loungeset. Of leg je een badhanddoek in het gras en ga je daarop liggen? Wij hebben een beter idee! Wat dacht je van een comfortabele hang schommelstoel in de tuin?

Hang schommelstoel in de tuin

Een hang schommelstoel in de tuin zorgt voor een heerlijk zorgeloos vakantiegevoel en straalt vrijheid uit. Je creëert een soort tropische sfeer in je eigen tuin, zeker wanneer je deze hangstoel combineert met de juiste planten en accessoires. Welke soort hang schommelstoel wil jij in de tuin? Wil je een ouderwets houten bankje die met touw aan een boom is bevestigd, of zit je toch liever in een ei-vormige hang schommelstoel? Die laatste variant kan je ’s winters ook lekker naar binnen halen (wel even goed afspuiten natuurlijk), want ook in huis zijn deze hangende schommelstoelen echte eyecatchers waar je lekker in weg kunt dromen. Hij bestaat uit een lange gebogen paal waar de stoel doormiddel van een ketting aan vast hangt. Door het feit dat een ei-stoel maar één bevestigingspunt heeft (in tegenstelling tot een houten schommelstoel die meestal aan twee kanten vast zit) heeft hij heel veel bewegingsvrijheid, wat het lichte gewichtsloze gevoel vergroot. Bij elke beweging schommelt de stoel nonchalant heen en weer.

Hang schommelstoel voor de tuin decoreren

Om de vrolijke look van een hang schommelstoel in de tuin helemaal af te maken moet hij natuurlijk leuk aangekleed worden. Zet hem als eerste op een mooi plekje waar hij zowel zon als schaduw krijgt (dan kan je zelf bepalen wanner je er het liefst in gaat zitten), omringt door een mooie omgeving. Weinig beplanting in de tuin? Zet dan wat potten met palmbomen of andere tropische planten om de hang schommelstoel heen. Wanneer je hem op je terras zet kan je hem betrekken bij de andere meubelen doormiddel van dezelfde kussens. Zet er een bijzettafeltje naast waar je je drankje op kwijt kan en hang wat potten aan de muur of aan een balk onder de overkapping met daarin hangende klimop planten. Maak het af met een gezellige lichtslinger.

Dit vind je misschien ook leuk...