Wespen in de garage

garage last van wespen

Een lekkere rustige ochtend, je bent klaar om naar werk te gaan en je loopt de garage in om je auto te pakken. Je slaapt nog half, dus je denkt dat al dat gezoem gewoon in je hoofd zit. Totdat je weg wordt versperd door een aantal wespen! Je kan je auto niet meer instappen en dat terwijl je al aan de late kant bent. Je kijkt even goed rond en dan zie je het; er hangt een wespennest in de hoek! Hoe kom je hier zo snel mogelijk van af? Wij helpen je hierbij!

 

Waarom in de garage?

Zo rond het eind van de winter en het begin van het voorjaar begint de wespenkoningin met het zoeken naar een geschikte plek voor haar nest. Ze komen vaak in garages of schuren terecht, omdat deze plekken vaak makkelijker te bereiken zijn dan woningen en bedrijfspanden. De garage is een redelijke warme, droge en beschutte plek en is daarom een grote favoriet. De koningin zoekt vaak de hoekjes op, of nestelt zich tussen balken en openingen in het plafond. Ze begint met het bouwen van een aantal cellen, waar ze vervolgens eitjes in legt. Na ongeveer een maand komen worden het wespen en wordt het nest met hun hulp nog verder uitgebouwd. 

wespen in de garage

Ik heb haast, kan ik het nest zelf weghalen?

We begrijpen heel goed dat een wespennest in de garage erg hinderlijk is, zeker als je dringend in de garage moet zijn. Toch raden we aan om niet zelf aan de haal te gaan met een wespennest, tenzij het nest zich nog in de beginfase van de bouw bevindt. Als het nest al wat uitgebreider is, dan zijn er natuurlijk ook meer wespen aanwezig en loop je meer gevaar om gestoken te worden als je aan hun nest probeert te komen. Probeer ook niet om het nest te lijf te gaan met vuur of bestrijdingsmiddelen, je kan hier meer kwaad dan goed mee doen. Schakel een bestrijder in om deze wespen te verwijderen en kom in de tussentijd de garage niet in, ook al moet je er dringend zijn. Zolang het nest er nog is, is het risico namelijk te groot. Houd ook kinderen en huisdieren in de tussentijd buiten de garage. 

 

Wat kan een bestrijder dan voor mij doen?

Bij wespennestverwijderen.com staan er een groot aantal bestrijders in heel Nederland klaar om je te helpen bij het verwijderen van een wespennest. Een bestrijder inschakelen voor een dergelijke klus is de beste optie, aangezien hij in alle opzichten beter en gemakkelijker te werk gaat dan dat jij zelf zou kunnen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de bestrijder weet wat de beste manier is om de wespen en hun nest te verwijderen. Hij komt er zonder kleerscheuren van af terwijl jij misschien juist wordt lek geprikt als je de wespen te lijf gaat. Ook heeft een bestrijder natuurlijk professionele bestrijdingsmiddelen die beter werken dan de huis, tuin en keuken middeltjes. Hoe gaat hij dan precies te werk? De bestrijder stopt een soort poeder in het nest, zodat alle wespen bij het in- en uitvliegen met dit poeder in aanraking komen. Zo wordt het door het hele nest verspreid en zullen de wespen na een aantal dagen allemaal verdelgd zijn. Gaat het om een erg groot wespennest, dan kan het zo zijn dat het wat langer zal duren, of dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...