Waarom een donker houten vloer?

donkere houten vloer

Een donkere houten vloer kan op verschillende manieren zorgen voor een ontzettend mooie sfeer in de huiskamer. Donker hout blijft een mooie uitstraling bieden ondanks alle andere vloeren die op de markt zijn. Ook is hout natuurlijk al jaren verkrijgbaar, maar neemt het in populariteit nog steeds niet af. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar de donkere houten vloer. Wat is het effect van een donkere houten vloer? Wat past er mooi bij een donkere houten vloer?

Een donker houten vloer

Donker hout heeft een mooi effect. Het zorgt er namelijk voor dat er direct een warme uitstraling in een kamer komt. Naast een warme uitstraling kan een donker houten vloer ook zorgen voor een luxueuze uitstraling. Donker hout is namelijk een duurdere soort hout in de meeste gevallen dan verschillende soorten licht hout. Wanneer je dan ook kiest voor donker hout, ben je wellicht iets meer geld kwijt, maar heb je direct een bepaalde sfeer in huis waar iedereen gek op is. Het zorgt namelijk direct voor het begin van een gezellige, warme, maar zeker ook knusse sfeer. Een lichte vloer kan dit effect vaak niet creëren en daarom kan een donkere vloer dus een goede keuze zijn.

Waarom een donker houten vloer?

Maar waarom zou iemand kiezen voor een donkere houten vloer? Allereerst dus om de uitstraling die de vloer kan bieden. De warme, maar ook luxueuze uitstraling krijg je niet snel alleen met een vloer en daarom is een donker houten vloer dus nog steeds erg populair. Ook kan een donkere houten vloer mooi gecombineerd worden met een hoop verschillende meubels. Het effect in de ruimte is vaak warm, maar dat bekent niet dat de vloer niet gecombineerd kan worden met kleuren en meubels met een koelere uitstraling. Een donker houten vloer kan namelijk gecombineerd worden met een hele hoop verschillende meubels.

houten vloer
De redenen om een donkere houten vloer te laten leggen

Een donker houten vloer combineren

Allereerst kan de donker houten vloer natuurlijk gecombineerd worden met verschillende donker houten meubels. Dit geeft een ouderwets, maar luxe karakter en geeft een beetje dezelfde sfeer als een oud kantoor qua hout. Neem er bijvoorbeeld een kachel of open haard bij om de sfeer compleet te maken. Warme kleuren als rood en oranje helpen hier ook bij. Mocht je toch de hele andere kant op willen gaan dan is dat ook mogelijk. je kan er namelijk ook voor kiezen om de donkere houten vloer te combineren met muren met een lichtere, koelere uitstraling. Je krijgt dan een warm, maar modernere uitstraling in de kamer. Ook kun je de donkere vloer combineren met koele kleuren en daarnaast meubels gemaakt van beton, staal en donker hout. Je krijgt dan een soort industriële sfeer in de woonkamer.

Tot slot

Waarom een donker houten vloer? Omdat een donker houten vloer ontzettend makkelijk gecombineerd kan worden met een hele hoop verschillende meubels en kleuren. De vloer geeft een warm effect wat ook juist in een industriële woning mooi kan passen bij de meubels.

Bron: trendvloeren.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *