Waarom zijn kunststof kozijnen een slimme investering?

raamkozijnen
raamkozijnen

Vandaag de dag is het bezitten van een eigen woning populairder dan ooit tevoren. Dit komt vooral doordat de huurprijzen door het dak zijn gegaan, waardoor het voor veel jonge gezinnen voordeliger is om een huis te kopen. Toch vergissen zij zich hierbij vaak in het onderhoud dat een eigen woning met zich meebrengt. Zo moeten de houten kozijnen van jouw huis bijvoorbeeld iedere tien jaar flink onderhouden worden. Hierbij kan je denken aan het schuren, schilderen en het repareren van kleine schades aan de kozijnen. Natuurlijk zit niet iedereen hierop te wachten. Om deze reden zijn kunststof kozijnen razend populair. Maar waarom is dit nou precies een slimme investering? Lees snel verder en wie weet kies jij binnenkort ook voor de schitterende kunststof kozijnen!

1. Geniet van een lange levensduur

Vrijwel de meeste huizenbezitters kiezen voor kunststof kozijnen vanwege de lange levensduur. Dit materiaal gaat namelijk zo’n 50 jaar mee, waardoor de kozijnen direct een investering voor de rest van jouw leven is. Natuurlijk is de levensduur van de kunststof kozijnen volledig afhankelijk van de kwaliteit. Wanneer je ervoor kiest om deze kozijnen te kopen bij een professioneel bedrijf, dan ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit. De kwaliteit zit bij kunststof kozijnen vooral in de manier waarop het profiel is bewerkt. Hiermee zegt de buitenkant van de kozijnen dus niets over de uiteindelijke kwaliteit die je krijgt.

2. Betere bescherming tegen inbrekers

Een andere reden om te investeren in kunststof kozijnen is dat ze een betere bescherming tegen inbrekers bieden. Tegenwoordig zijn vrijwel de meeste kozijnen voorzien van handige draaikiepramen met verdekt liggende scharnieren, waardoor het voor inbrekers lastiger is om jouw woning binnen te komen. Dit in tegenstelling tot houten kozijnen waarbij de sloten gemakkelijker los zijn te wrikken.

kunststof kozijnen

Voorkom een inbraak door slechte kozijnen.

3. Veiliger bij brand in huis

Is het jouw ergste nachtmerrie dat er op een dag brand uitbreekt in jouw woning? Dan moet je zeker weten gaan investeren in kunststof kozijnen en bijpassende kunststof deuren. Het is immers algemeen bekend dat houten kozijnen gemakkelijk in de brand vliegen. Dit is niet het geval bij de kunststof variant aangezien dit materiaal brandvertragend werkt. Bovendien is kunststof zelfs zelfdovend wat betekent dat het pas na een lange tijd vlam vat. 

4. Volledig aan te passen naar jouw wensen

Vroeger waren houten kozijnen ontzettend populair en zag je ze bij vrijwel iedere woning. De voornaamste reden hiervan was dat deze kozijnen eenvoudiger te bewerken waren. Je hoefde immers alleen maar de houten kozijnen te schuren om ze vervolgens in een gewenste kleur te schilderen. Dankzij het gebruik van de modernste technologieën is het tegenwoordig ook mogelijk om kunststof kozijnen helemaal naar jouw wensen te maken. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit verschillende folies en afwerkingen. Hierdoor is er voor iedere woning altijd een perfect exemplaar te vinden.

5. Lager energieverbruik in huis

Als laatste kiezen veel meer huizenbezitters vandaag de dag voor kunststof kozijnen, omdat dit een lager energieverbruik in huis oplevert. Dit is mogelijk doordat kunststof van zichzelf al een lagere Ug-waarde heeft. Hierdoor is de isolerende werking groter dan bij andere kozijnen. Wil je dat jouw woning in de winter meer warmte blijft vasthouden? Kies dan vooral voor kunststof kozijnen met een zo laag mogelijke Ug-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter de kozijnen namelijk isoleren!

Dit vind je misschien ook leuk...