Lampentrends van 2015

Als we eens gaan kijken wat we in 2015 gekregen hebben als trends in de verlichtingswereld, dan zien we vooral de landelijke stijl. De lampen krijgen rustgevende kleuren, modellen met no nonsense en zonder franjes. De kleurrijke lampen uit de retrostijl die terugging naar de jaren 70 is er terug uit. Je ziet ook geen ouderwetse vormen of kleurtjes meer. De vormen zijn strak, de focus ligt op het verspreiden van een rustig gedempt licht dat niet stoort aan de ogen. De afmetingen van bijvoorbeeld hanglampen kunnen echt wel heel groot zijn. De verlichting mag gerust een blikvanger zijn.

De enige kleuren die je hoofdzakelijk ziet zijn wit, beige, bruin en chroom. Meer en meer ga je ook (vooral rood)koper zien. Het blijven dus neutrale kleuren die bij elk interieur passen. We komen steeds terug bij het concept van de landelijkheid: stoer, ruw maar toch rustgevend en relaxerend. Men kan hier ook niet ontkennen dat het wartegevoel, het gevoel van geborgenheid primeert in onze interieurs. Het moet gezelligheid uitstralen. Je huis wordt een werkelijke thuis. Daaraan doet verlichting heel hard mee.

We kunnen wel stellen dat de combinatie tussen oude materialen en moderne stijlen de lampentrend in 2015 is. Gerecupereerde materialen zoals metaal en drijfhout die samengaan met natuurlijke stoffen zoals katoen, wol of jute zijn de hedendaagse look. We willen een warm nest creëren waar we aangename uren samen met familie of vrienden kunnen doorbrengen. De nadruk ligt op genieten, en de verlichting zal hierbij helpen.

Het hoeven geen sjieke dure verlichtingselementen meer te zijn die onze interieurs sieren. De jonge moderne mensen zijn tevreden met leuke pittige zaken, zo lang het maar mooi oogt en bij de rest van de woning aansluit. Het is dan ook de trend van 2015 om de verlichting op verschillende vlakken met mekaar te laten communiceren: hanglampen, tafellampen en vloerlampen worden in dezelfde materialen en stijlen aangeboden, zodat we dezelfde look kunnen laten terugkeren doorheen de ganse woning.

2015 was landelijk… 2016 zal dit zeker blijven zijn…

Dit vind je misschien ook leuk...