Tips om vervelende plagen aan te pakken

ongedierte in huis
ongedierte in huis

Er is niets vervelender dan ongedierte in huis! Het ongedierte zorgt ervoor dat je ruimtes een onhygiënische uitstraling krijgen. Daarbij kan ongedierte voor schade aan de woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan muizen, die aan het isolatiemateriaal tussen muren kunnen knagen. Of wat te denken van de houtworm? Dit beestje knaagt zich een weg door houten constructies. De gangen die hierbij ontstaan kunnen deze constructies ernstig verzwakken. Iets wat mogelijk grote consequenties heeft! Een schadelijke plaag aanvechten in een vroeg stadium is hierdoor essentieel. In dit artikel lees je meer over de stappen die je zetten kunt.

Preventieve maatregelen nemen tegen ongedierte

Allereerst kan het slim zijn om preventieve maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van lokdoosjes op strategische plekken in huis. De lokdoosjes worden aangeboden voor zilver- en papiervisjes, voor mieren, enzovoorts. Daarbij kun je vallen zetten tegen muizen, ratten en mollen. Bij deze vallen is het belangrijk om regelmatig te controleren of er een kadaver in de val zit. In dat geval dien je deze zo snel mogelijk te legen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je andere ongediertesoorten aantrekt.

ongediertebestrijding

Bestrijden van ongedierte in huis

Hulp bij de bestrijding van ongedierte

Wanneer je al te maken hebt met een ongedierteplaag, is het slim om professionele hulp in te schakelen. Zelf een hevige plaag bestrijden is vaak niet eenvoudig. Zeker wanneer het om wespen, houtworm of muizen gaat. De wespen kunnen je aanvallen, met alle risico’s van dien. Bij muizen heb je te maken met een hoge voortplantingssnelheid, waardoor je een muizenfamilie vrijwel nooit volledig bestrijdt. In het geval van houtworm is het lastig om tot de kern van het probleem te komen. De beestjes weten zich vaak op plekken te verstoppen in het hout, waar de bestrijdingsmiddelen niet komen. Een ongediertebestrijder beschikt over hulpmiddelen die wel effectief zijn!

Voorkomen van ongedierte in huis

Er zijn meerdere maatregelen die je kunt nemen om ongedierte tegen te gaan. Meerdere vallen plaatsen staat op de eerste plek. Meerdere vallen kunnen hiervoor interessant zijn, denk hierbij aan muizen vallen en bijvoorbeeld mollenvallen. Deze kunnen ervoor zorgen dat je verschillende soorten ongedierte pakt op verschillende manieren. Een schadelijke plaag kun je dus het beste aanvechten op meerdere manieren. Door de juiste hulp in te schakelen van de juiste ongediertebestrijder ben je er van verzekerd dat deze de juiste technieken hanteren om uw probleem te verhelpen. Mocht het probleem extreem dringend zijn dan zijn er ook spoed bestrijdingsbrigades die ervoor zorgen dat u onmiddellijk van uw probleem af bent.

Dit vind je misschien ook leuk...