Leuke details in de woonkamer

leuke accessoires woonkamer

Iedereen kent het wel. Je hebt net je woonkamer ingericht en bent blij met de kleuren, de meubels, de gordijnen en de vloer die je gekozen hebt, maar het mist nog wat.

Het voelt nog niet echt als jouw woonkamer. Dit komt omdat zonder kleine, persoonlijke details het nog een willekeurige huiskamer kan zijn. Mooi, maar jouw ziel zit er nog niet in.

Details geven sfeer

Gelukkig is dit ook juist een van de leukste dingen van je woonkamer inrichten. Spelen met details.

Een leuke foto in een apart fotolijstje, een oud meubelstuk van oma, of juist een gek beeldje of een leuke doe-het-zelf creatie. Met de details voeg je de sfeer toe aan je woonkamer.

Je kunt ervoor kiezen om details en accessoires in de stijl van je meubels te gebruiken, maar juist door iets in een andere stijl of kleur toe te voegen creëer je spanning. En ben je erop uitgekeken, dan is het heel makkelijk om een paar accessoires te wisselen voor een nieuwe uitstraling van je woonkamer.

Met deze details wordt het ook echt jouw woonkamer, jouw eigen unieke plek.

details in woonkamer
Inspiratie voor leuke details in de woonkamer

Wissel met de seizoenen

Naast de accessoires die je jaarrond in je woonkamer laat staan, is het leuk om wat spullen achter de hand te houden die je per seizoen kan wisselen.

Zo kun je snel een lentegevoel in je woonkamer creëren met fris gekleurde kussens op de bank, of een paar vrolijk bloeiende planten. Zo kun je zonder grote ingrepen snel de hele look en feel van je woonkamer veranderen.

Of ga voor extra kandelaars en natuurlijke decoratie in de herfst en winter. Door deze details krijgt je woonkamer snel een intieme, gezellige sfeer voor de donkere dagen.

Helemaal uniek met eigen creaties

Wat jouw woonkamer helemaal jouw plek maakt, is om zelf aan de slag te gaan.
Maak jouw eigen accessoires. Ben je heel handig, dan kan dat groots, maar ook als je niet zo handig bent en gewoon iets kleins wilt, zijn er genoeg mogelijkheden. Decoreer een mooie plantenschaal, giet wat cement in leuke vormpjes en stop er een kaars in, of pimp met wat verf bloempotten of fotolijstjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *