Snelle stylingtips voor kerst in huis

kerst
kerst

Kerst, de mooiste tijd van het jaar. Overal gezellige kerstlichtjes en een gezellige sfeer in de straten. Ben je ook een kerstfanaat en wil je kerst op een modieuze manier in huis halen? Dan vind je hier snelle stylingtips voor kerst in huis!

Wees origineel met de kerstboom

Een kerstboom heeft iedereen wel staan ​​met kerst, maar jij wilt liever iets speciaals. Een kerstboom die niemand anders heeft, enig in zijn soort. Durf daarom origineel te zijn en dus te kiezen voor een alternatieve kerstboom. Dat kan bijvoorbeeld een gewone kerstboom zijn die je ondersteboven plaatst, een flitsende kleurtje van een kerstboom aan de wand. Met een beetje creativiteit kan je kerst op een originele manier je huis binnenhalen!

kerstboom

Wees origineel met kerst

Decoratie is erg belangrijk

Bij kerstmis is decoratie datgene dat zorgt voor de juiste sfeer in je huis. Elk jaar zijn er weer nieuwe kersttrends van de partij en voor dit jaar zijn het de volgende;

Kerstmis winterwonderland

Populair dit jaar is kerstmis op zijn winters. Als je dit wilt creëren dan moet je gebruik maken van wit en blauw. Deze kerststijl is er eentje die vaak weer komt, maar toch telkens een beetje anders is. Het winterwonderland van dit jaar draait rond de Noordpool. Er kan dus gebruik worden gemaakt van iglo’s, rendieren, kerstmannetjes, ijsschotsen. Om van je huis een heus winterwonderlandlandschap te maken, kan je je kerstboom met winterse spulletjes versieren verzocht de decoratie. Denk daarbij aan een tafeltje met daarop een kerstlandschap, een doorzichtige schaal met winterse kerstballen, decoratieve kaarsjes met een mooie blauwe ijzige kleur.

Aardig groen

Ook groen komt dit jaar weer veel terug. Dat is al enkele jaren zo, maar nu draait het echt rond elementen van de natuur. Het groen van dit jaar is dan ook dennengroen, dat vaak gecombineerd wordt met gelige kleuren zoals mosterdgeel en zacht goud. Als deze stijl je aanstaat dan kan je dus gebruik maken van deze kleurtjes en natuurlijke versieringen zoals bloemen, planten en mos. Je kan zo bijvoorbeeld een groen kerstdorp maken of een speciaal altaar maken waar een minikerstboompje staat met bloemen. Bloemen en natuur kan je ook terug laten komen in de verpakkingen van de geschenkjes, om een extra detail te leggen.

Het zit ‘m vaak in de details

Hou je niet zo van een overweldigende kerstsfeer? Je kunt kerst ook op een subtiele manier in je huis brengen. Zo kan je je huis opfleuren met een mooie tak in een vaas die versierd is met enkele kerstballen. Een schaaltje met kerstgroen van dennenappels kan ook leuke accenten leggen. Bovendien kan een simpel kerstbloempje zoals de kerstroos beste je huis de juiste sfeer geven zonder dat het te veel wordt!

Zo, nu heb je enkele snelle stylingtips voor kerst in huis. Welke versiering kies jij?

Dit vind je misschien ook leuk...