Tips voor het ophangen van een lamp

De inrichting van je woning is niet compleet zonder verlichting. Landelijke hanglampen, stoere wandlampen en romantische tafellampjes de keuze is groot. Als je dan de lamp hebt gevonden die je interieur compleet maakt dan moet je deze nog op zien te hangen op de juiste plaats en het liefst ook op de juiste hoogte.

 

De hanglamp boven je eet- of woonkamertafel ophangen

 

De eet- of woonkamertafel is vaak de plaats in huis waar je gezellig samen zit met het gezin, familie en vrienden. Niets is dan zo vervelend dan slecht gekozen of verkeerd opgehangen verlichting. Hanglampen boven dit soort tafels hang je het beste op de juiste hoogte zodat niemand aan tafel tegen een lamp aan hoeft te kijken. Gemiddeld genomen kun je zeggen dat de hoogte van de vloer gemeten tot de onderkant van de lamp zo’n 160 tot 200 cm is. Lampen boven een salontafel hang je het beste nog wat hoger waarmee je het regelmatig stoten van je hoofd voorkomt.

 

De trendy kroonluchter

 

Kroonluchters staan mooi in elk interieur, ze beïnvloeden je (woon)kamer op een positieve manier en zijn een prachtig alternatief voor de standaard hanglamp. Uiteraard komt een kroonluchter in een ruimte met hoog plafond het beste tot uiting. Daarom is het verstandig om het formaat van de kroonluchter enigzins af te stemmen op de ruimte waar je deze wilt hangen. Zorg er voor dat je de kroonluchter niet te diep hangt want dan kan deze deze hinderlijk in de weg hangen en haar glans verliezen..

 

Maak de wanden af met een schitterende wandlamp

 

Zowel wandlampen als spots zijn in iedere denkbare uitvoering leverbaar. Het leuke van wandlampen is dat ze indirect licht geven aan je boekenkast maar ook de afbeelding op een schilderij optimaal tot zijn recht laten komen. Wandlampen zijn daarnaast ideaal om het licht over de ruimte te verdelen. Hoe hoog je de lampen ophangt, hangt ook een beetje af van je eigen smaak. Dient de lamp als leesverlichting kies dan voor een lagere positie dan bijvoorbeeld een sfeerwandlamp met een open bovenkant.

Dit vind je misschien ook leuk...