5 x Vintage interieur tips

Vintage interieur
Vintage interieur

Haal de oude erfstukken van je bet-overgroot oma maar weer van zolder, want vintage is back! Overal in de dure meubelzaken wordt deze “oude vertrouwde” stijl weer nagebootst. Geeft jouw maandsalaris geen toegang tot een spiksplinternieuwe chesterfield bank? Niet getreurd! Want het leukste aan deze stijl is dat jij niet meer nodig hebt dan een vrije middag en een kaart met alle kringloopwinkels binnen een straal van 5 kilometer. Hieronder vind je de 5 leukste tips om jouw interieur weer een paar jaar terug in te tijd te sturen.

1. (Rood) vloerkleed

Als er één ding is wat niet mag missen bij deze knusse en gezellige interieurs-stijl, dan is het een vloerkleed. Wil je voor de échte vintage look gaan? Kies dan voor het al zo bekende rode vloerkleed.

2. Groen is doen!

The secret van vintage? Kamerplanten. Planten brengen je “oude” interieur direct tot leven. Presenteer kleine cactussen in de vensterbank, of kies juist voor een plant die meer aanwezig is, zoals bijvoorbeeld de Monstera. Of misschien wel allebei, dit mag best een beetje overdreven worden. Groen is vintage!

Vintage meubels

Geef je interieur een vintage look

3. Oude werkbank

En wat is er meer vintage dan een oude werkbank, waar vooral de sporen en beschadigingen goed op te zien zijn? Hoe meer “gebruikt”, hoe meer vintage! Tip: Ga op zoek naar een oude werkbank op ijzeren wielen, voor een industriële touch!

4. Back to school

Is er toevallig een basisschool in de buurt die aan vernieuwing toe is? Claim vooral een oud schooltafeltje! Oude houten schooltafeltjes stralen nostalgie uit en dat is alles wat we willen bereiken met deze trend.

5. Onbewerkte muur

Ga jij echt voor een grootste aanpak? Durf dan je muur (deels) onbewerkt te laten. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat je in je volledige huis het behang van de muren moet scheuren. Maar het contrast van witte muren met een onbewerkte kant kan in heel stoer uit de verf komen. Less is more.

Hopelijk kun je ook jouw optrekje met deze tips volgens de nieuwe vintage trend stijlen! Veel succes!
Ook interessant: Allgifts.nl

Dit vind je misschien ook leuk...