Gekleurde jaloezieën voor in huis

Kleuren zijn een belangrijke sfeermaker in huis. Of je nou houdt van wit, zwart of een felle kleur, de gouden regel is dat je niet teveel kleuren door elkaar kunt gebruikt in een ruimte. Sommige kleuren kunnen vloeken met elkaar en te veel verschillende kleuren kunnen een chaotische uitstraling geven.

Één geheel

Niemand houdt van een chaotische uitstraling, het is prettig als een ruimte een bepaalde rust uitstraalt. Je kunt dit doen door één geheel van de ruimte te maken door niet te veel verschillende kleuren te gebruiken, maar juist dezelfde kleuren te gebruiken en laten terugkomen in diverse voorwerpen. Kies bijvoorbeeld dezelfde kleur raamdecoratie als de kleur op je muur of als de kleur van je accessoires.

Jaloezieën

Raamdecoratie hebben ook een grote invloed op de sfeer in een ruimte. Jaloezieën zijn voor iedere ruimte geschikt. Je kunt gemakkelijk met het licht spelen door de horizontale lamellen te kantelen. Als je het naar boven richt dan heb je een lichtval op het plafond en als je de lamellen naar beneden richt dan valt het licht op de vloer. Je kunt kiezen uit houten jaloezieën of aluminium jaloezieën.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn helemaal in en zie je in vele woonkamers terug. Het is vooral mooi als het materiaal hout ook terugkomt in bijvoorbeeld je meubels of je vloer. Als je houten jaloezieën wilt bestellen, kun je het beste kijken welke kleuren terugkomen in de ruimte. Houten jaloezieën zijn er voornamelijk in natuurlijk kleuren.

Aluminium jaloezieën

Wil je liever een fellere kleur? Kies dan voor aluminium jaloezieën. Je kunt een keuze maken uit de verschillende kleuren zoals rood of oranje voor een warme sfeer en blauw of grijs voor een coole en stoere sfeer. Ook voor baby- of kinderkamers zijn gekleurde jaloezieën erg leuk. Vind je een felle kleur op de muur niet iets te gek, kies dan voor gekleurde jaloezieën.

Dit vind je misschien ook leuk...