Zijn lampenkappen nog wel van deze tijd?

lampenkappen
lampenkappen

Een vraag die vaak gesteld wordt door mensen die bezig zijn met het restylen van hun interieur. Een vraag welke goed te verklaren is door de tussenkomst van Led in de verlichting wereld. We zien veel modern gevormde lampen welke een strakke vormgeving hebben of open lampen waarbij de lichtbron belangrijk is.

Maar waarom is een lampenkap dan nog steeds een erg goed onderdeel van een lamp?

  • Een lampenkap kan sfeerverhogend werken door een bepaalde uitstraling wat de stof of materiaalkeuze met zich meebrengt.
  • Door de vele mogelijkheden in maten, vormen en materialen is er voor elk interieur type een oplossing.
  • Door de stof of materiaalkeuze zijn er keuze mogelijkheden in lichtdoorlatendheid.
  • Geeft een vulling aan de ruimte en zorgt voor een doorbreking van de hoogtewerking in de ruimte.
  • Heeft een positief effect op de akoestiek in de ruimte.

U ziet het een lampenkap is wel degelijk nog van deze tijd en zeer breed inzetbaar. Ga daarom eens langs bij een speciaalzaak welke werkt met een atelier welke lampenkappen op maat fabriceert.

lamp

Op zoek naar een nieuwe lamp?

Waarom wij als speciaalzaak veel werken met lampenkappen? Een goede vraag maar ook weer goed uit te leggen wat we hieronder zullen gaan doen;

  1. Uitstekend toepasbaar in een lichtplan door de vele keuze mogelijkheden.
  2. Op lichttechnisch gebied veel mogelijkheden doordat elke stof een verschillende hoeveelheid licht doorlaat.
  3. Gericht licht en indirecte verlichting zijn middels kappen erg goed te bewerkstelligen.
  4. Elke voet of ophangsysteem zijn naar smaak van de klant aan te passen middels een kap welke past in hun ogen.

Vormen, maten en stoffen.

Wij als verlichtingspeciaalzaak werken nauw samen met een kappenatelier hierdoor kunnen wij maatwerk kappen maken voor projecten geheel naar wens van de klant. Tevens kunnen wij ook bestaande lampen updaten middels een nieuwe kap waardoor deze in een nieuw jasje wordt gestoken. Er zijn 36 vormen lampenkappen elk in verschillende maten en met diverse bevestigingsystemen, tevens kunnen wij middels een breed aanbod in stoffen en materialen voor zowel de binnen als buitenkant van de kap een passende stof aanbieden.Wij werken veel met katoen, zijde, linnen, geborsteld katoen, PVC en kurkmateriaal waarbij elk materiaal zijn eigen uitstraling heeft.  Dit artikel is geschreven door Bannink Verlichting & Advies. Een winkel en webshop waar je onder andere lampen kunt bestellen van merken zoals; Masterlight, Ztahl en Knapstein.

Dit vind je misschien ook leuk...