Welke verf heb ik nodig?

waarom schilderwerk
waarom schilderwerk

Verf is natuurlijk een ontzettend veelzijdig artikel wat in heel veel verschillende kleuren en afwerkingen te vinden is. Soms is het daardoor lastig om de perfecte verf te vinden voor de klus die jij hebt ingepland. In deze tekst gaan we kijken naar een aantal verschillende soorten verf en waar je deze verf het beste voor kan gebruiken.

Soorten verf

Welke verf  van www.verfsuper.com je precies nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van de klus die je wil gaan doen. Gaat het om een klus in het huis of juist buiten het huis? Wat voor soort ondergrond betreft het? Hoe wil je dat het er uiteindelijk uit komt te zien? Dat zijn de vragen die je eerst moet beantwoorden voor je kan kiezen tussen de verschillende soorten verf. Omdat je buiten te maken hebt met verschillende weersomstandigheden, is het handig om hier een speciale verf voor aan te schaffen. Anders zal de verf snel vervagen en kost het dus ontzettend veel moeite om het allemaal te onderhouden. Daarnaast is het belangrijk dat de verf snel pakt. Wanneer je bijvoorbeeld op steen verft, kun je hiervoor geen houtverf gebruiken. Deze zal vele malen minder pakken op de steen en daardoor minder mooi worden.

Verschillende afwerkingen

Daarnaast is het nog zo dat verf in verschillende soorten afwerking te krijgen is. Je kan er voor kiezen dat de verf die je gebruikt bijvoorbeeld een matte afwerking heeft of juist een glimmende. Ook is het tegenwoordig zo dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor glow in the dark verf. Welke soort afwerking het beste past, ligt natuurlijk aan een aantal verschillende zaken. Allereerst moet de soort afwerking mooi staan op het product waar je het op gebruikt. Een glimmende afwerking zal bijvoorbeeld vreemd zijn op een ruwe muur en visa versa.

Kleuren

Wanneer je dan eindelijk het type verf en de afwerking hebt gekozen, wordt het natuurlijk nog tijd om een kleur te kiezen. En het kiezen van een perfecte kleur kan nog wel eens de moeilijkste keuze van allemaal zijn want de keuze qua kleur heeft alleen maar te maken met jouw eigen smaak. Je kan er voor kiezen om een neutrale kleur te kiezen die past bij de rest van het huis, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een hele vreemde kleur te kiezen. Voor het kiezen van de kleuren kun je het beste een kijkje nemen bij de kleurentheorie. Dit is een wiel die precies laat zien welke kleur wel of juist niet met elkaar kunnen. Tegenwoordig kun je ook vaak testers van de verf meenemen zodat je de tester in het huis kan matchen bij de rest. Op die manier weet je in ieder geval zeker of het de juiste kleur is.

Dit vind je misschien ook leuk...