Woonaccessoires: trends van NU

Woonaccessoires zijn zwaar onderhevig aan trends. Meer nog dan meubelen bijvoorbeeld. Immers, het verwisselen van meubels doe je niet jaarlijks, want dan lopen de kosten natuurlijk te hoog op. Het verwisselen van accessoires en aankleding is een beter idee. Dat kost aanzienlijk minder en het verandert toch het hele aanzicht van je woning. Omdat men woonaccessoires sneller aanpast dan meubels en bekleding, zijn woonaccessoires ook sterker van trends afhankelijk. De trends van nu? Dat zijn ongetwijfeld deze:

Koper

In 2014 hip geworden en nog steeds helemaal hot: koper. Van lampenkappen tot kaarshouders en van hele bijzettafeltjes tot gordijnroedes. Koper geeft een chic, warm gevoel en combineert dan ook perfect met bijvoorbeeld een industrieel interieur waarin robuust hout en grof beton de boventoon voeren.

Stolpen

Wie veel bezig is met interieurtrends kan er niet omheen: stolpjes. Een glazen koepel met een houten, marmeren of rubberen deksel eronder. Of je er nu een beeldje, een paar kaarsen of een cactusplant onder zet; álles wat je onder een stolp plaatst wordt mooi en hip. Een goedkope stolp vind je bij winkels als Leenbakker, Action, Kwantum of Jysk.

Grafische prints

Driehoekjes in allerlei kleuren. En lijnpatronen in alle soorten en maten. Ze zijn helemaal in. Van kussentjes tot gordijnen en van modestoffen tot bloemvaasjes: veel vooral Scandinavische woonaccessoires barsten van de grafische vormen, prints en figuren. De trend van grafische prints is nog redelijk actueel. Is het jouw stijl? Dan kun je er dus met een gerust hart nog aan beginnen.

Steigerhout en beton

En dan niet alleen in het echt, maar juist ook als fotobehang. Het hebben van steigerhoutlook en betonlook in je interieur komt voort uit de Industriele trend van de afgelopen jaren. Hoewel het “industriële interieur” steeds meer plaatsmaakt voor scandinavische interieurs en vintage look interieur, leeft de trend van steigerhout en beton voort. Het brengt warmte in je huis en laat zich perfect combineren met bijvoorbeeld houten accessoires en andere natuurlijke tinten in huis.

Draadmanden

Voor een paar euro hoor je er helemaal bij wat betreft deze trend: draadmanden! Om bijvoorbeeld je plaid opgerold in op te bergen. Óf om er decoratief wat haardhout in op te bergen, voor de gezelligheid. Ook voor betaalbare draadmanden zou je een bij Kwantum, Action, Leenbakker of blokker kunnen kijken. Koperen draadmanden vind je vooral bij Hema.

Pick your favourites en ga lekker aan de slag in huis!

Dit vind je misschien ook leuk...