Doucheputje verstopt? Hulp is onderweg!

doucheput verstopt
doucheput verstopt

Als je doucheputje het water niet meer afvoert, heb je een probleem. Heb je een douche in bad? Dan loopt je badkamer in ieder geval nog niet vol. Heb je een losse douchecabine? Pak dan de handdoeken maar vast uit de kast! Wacht niet te lang, maar neem contact op met ontstoppingsdienst-rotterdam.

Oorzaken verstopte afvoer

Een verstopte afvoer en dan in het bijzonder die van de douche, is vaak het gevolg van zeepresten, haren en vuil. Als je je haren wast, verlies je altijd een aantal haren. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar wanneer dit heel regelmatig gebeurd en het veelal lange haren zijn, kunnen ze voor verstopping zorgen. Houdt er rekening mee dat er naast haren ook veel zeep in je je putje terecht komt. Het beste is dan ook om je putje af en toe schoon te maken. Over het algemeen zit er net onder het oppervlak een filter, wat je relatief makkelijk schoon kunt maken. Doe je dit niet, dan zal daar al snel een verstopping optreden. Daarnaast kunnen de haren en zeepresten ook in de leiding terechtkomen wanneer het filter vol zit bijvoorbeeld. Dit hoeft niet direct een probleem te zijn. Maar als je hier niet mee oppast, raakt je leiding snel verstopt.

last van een verstopt doucheputje

last van een verstopt doucheputje

Zelf verstopping verhelpen

Een verstopping is soms relatief makkelijk te verhelpen, zoals gezegd, controleer het putje in de afvoer regelmatig. Daarnaast kun je altijd met de plopper aan het werk, hiermee trek je een vacuüm en bestaat de kans dat je de verstopping los trekt. Daarnaast zijn er veel ontstoppingsmiddelen op de markt die allemaal beloven de verstopping te verhelpen. Maar dit is vaak niet voldoende.Een kleine verstopping kan ook verholpen worden met een combinatie van soda en azijn die met kokend water door de afvoer wordt gespoeld. Helaas is het in de meeste gevallen niet voldoende en zul je een professional in moeten huren!

Professional inschakelen

Het inschakelen van een professional is vaak de beste optie, je hoeft geen geld te verspillen aan dure middeltjes die hun werk niet doen. De vakman komt bij je langs voor een inspectie, waarna hij het probleem verhelpt met behulp van professionele middelen. Doordat hij met een camera je leiding inspecteert, weet hij precies wat het probleem is en waar het zich bevindt. Vaak wordt er met behulp van een ontstoppingsveer het grootste deel verholpen, en daarnaast wordt de leiding goed doorgespoeld. Een verstopping is vaak snel opgelost zodra je een professional langs laat komen. Daarnaast zal hij ook tips geven hoe je een nieuwe verstopping kunt voorkomen. Met deze tips in je achterhoofd zul je voorlopig rustig kunnen blijven douchen!

Dit vind je misschien ook leuk...