Perfecte raamdecoratie

Perfecte raamdecoratie

Wanneer je woning in de zomer in de zon staan dan is het handig als je een goede beschutting voor je ramen hebt, die de felle zon kan tegenhouden, zodat het binnen niet te warm wordt. Naast het feit dat je iets functioneels voor je raam wilt hangen, zal het er ook mooi uit moeten zien. Want raamdecoratie kan het uiterlijk van je woning, aan zowel de binnen- als de buitenkant flink opkrikken. Er is keus uit veel verschillende raamdecoratie, voor elk budget en voor elke smaak.

Rolgordijnen

Het doek van een rolgordijn is opgerold om een metalen buis, die bovenaan het venster wordt opgehangen. Eventueel kan je bij een afwijkende maat van het raam de buis en het doek op maat maken. Maar meestal heb je voldoende aan de standaard maten. Door middel van een koord kan je het gordijn op en neer bewegen. Bij warm weer kan je het gordijn helemaal naar beneden hijsen, maar als je geen last van de zon hebt, kan je het gordijn ook op halve hoogte hangen, als decoratie.
Nieuw zijn de elektrische rolgordijnen. Met een afstand bediening kan je vanaf de bank het gordijn sluiten en het is zelfs mogelijk om dit door middel van een zonnesensor te doen. Wanneer het te warm wordt gaat het rolgordijn automatisch naar beneden. Voordeel van een elektrisch systeem is dat het gordijn altijd netjes wordt op- en afgerold.

Shutters

Shutters zijn houten kozijnen met beweegbare lamellen erin. Door middel van een houten latje kan je alle lamellen tegelijkertijd bedienen en de gewenste lichtinval bepalen. Je kan de shutter ook als een soort louvredeurtje openen. Shutters geven je woning een luxueuze uitstraling en staan zeer fraai voor je ruiten. Ook shutters zijn verkrijgbaar met een elektrisch systeem. Door middel van een druk op de knop, openen of sluiten de shutters vanzelf. Dit is vooral handig als je een shutter voor een hoge ruit hebt hangen, waar je niet bij kunt. Omdat shutters van hout zijn, kan je deze in elke kleur schilderen die je wilt.

Perfecte raamdecoratie

Witte vouwgordijnen zorgen ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven weer een hele warme uitstraling aan je woning. Aan de achterkant van de vouwgordijnen zitten ronde staafjes die de zo kenmerkende vorm van vouwgordijnen creëren. Op deze manier kan je ze perfect strak ophangen. Vouwgordijnen zijn een ideale raamdecoratie die je heel mooi op halve hoogte kan hangen. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en motieven. Er zijn vouwgordijnen die licht doorlaten, maar ook verduisterende vouwgordijnen, heel geschikt voor bijvoorbeeld een slaapkamer. Vouwgordijnen zijn een luxueuze vervanger voor rolgordijnen.

Jaloezieën

Dit is één van de oudste raamdecoraties. Dit zijn horizontale lamellen die verkrijgbaar zijn in aluminium of hout. Aluminium jaloezieën staan heel goed in een modern en strak interieur, terwijl houten jaloezieën juist ideaal in een klassieker interieur passen. De jaloezieën zijn met elkaar verbonden door middel van een koord of een band en ook door middel van een koord kan je de jaloezieën op en neer bewegen. Door middel van een houten of kunststof staafje is het mogelijk om ze te openen of te sluiten.

Dit vind je misschien ook leuk...