Slaapkamer: tips voor een sfeervolle inrichting

slaapkamer inrichting tips
slaapkamer inrichting tips

Je slaapkamer is een van de ruimtes waar je nogal vaak je tijd besteedt, vooral als student. Je wilt natuurlijk dat het een aangenaam en knus sfeertje heeft, dus lees gauw verder voor inspiratie!

Verlichting

Verlichting is toch wel het belangrijkste element voor de inrichting van je kamer. Het licht moet namelijk ook niet te gedimd zijn, zodat het een donker en somber gevoel geeft. Kijk daarom goed naar de opties die te verkrijgen zijn. Een aanrader is een LED-lamp, waarbij je de gewenste sterkte zelf kan aanpassen.

tips voor inrichten van slaapkamer

tips voor inrichten van slaapkamer

Bed en beddengoed

Of je nu een dutje gaat doen of een goede nachtrust wilt, een comfortabele bed is een must. Nu is het zo dat de grootte van je bed afhangt van hoe groot je kamer is. Een elektrische boxspring, bijvoorbeeld, komt in verschillende formaten en past dus eigenlijk wel in elke kamer. Overigens, kun je de leuning ook verstellen zoals je het wenst. Een boxspring 160×200, bijvoorbeeld, is nogal groot en heerlijk als je kamer nogal groot is en je wilt genieten van de ruimte die je hebt.

Natuurlijk heb je ook de juiste kleuren nodig voor je beddengoed als je een knus sfeertje wilt creeëren in je slaapkamer. Zo kun je altijd een adviseur raadplegen wanneer je hiervoor gaat winkelen, maar over het algemeen zijn de kleuren zoals gebroken wit, grijs, beige of lichtroze wel de kleuren om je slaapkamer een zachte look te geven.

Vloerkleed

Je hebt verschillende soorten vloeren en vloerkleden die je kunt leggen in je slaapkamer, maar wat kies je als je allergisch bent voor de zachte, maar oh zo fijne vloerkleden? Je kunt altijd kiezen tussen laminaat, wat af en toe wel wat kan kraken, of vinylvloeren. Vinylvloeren komen in verschillende kleuren en verschillende patroontjes, dus lekker makkelijk om een te kiezen die in de smaak valt én past bij een knus sfeertje.

Dit vind je misschien ook leuk...