Verlichting in huis

Verlichting in je huis bestaat uit een groot aantal soorten lampen
Verlichting in je huis bestaat uit een groot aantal soorten lampen
Het is niet simpel om een huis in te richten, al zeker niet als het gaat over de verlichting. Je zult keuzes moeten maken tussen verschillende soorten verlichting. Zo zijn er bijvoorbeeld de standaard led-lampen of de meer geavanceerde ‘slimme’ verlichting. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Dan zijn er ook nog de vele verschillende vormen en kleuren van de lampen.

Vorm en kleur

Hier moet je goed voor opletten, want verlichting in huis is één van de belangrijkste aspecten in je woning. Ze geven de perfecte touch en lichthoeveelheid die jij echt nodig hebt om je huis af te maken. Bij de vorm en kleur van je lampen moet dus zeker en vast even bij stil gestaan worden. Het is namelijk zo dat ze perfect bij je interieur moeten passen en ook de juiste kleur uitstralen in je interieur. Indien dit niet het geval zal zijn, dan zal je niet blij zijn met verlichting en weer op zoek moeten gaan naar nieuwe. Je kijkt dus best meteen goed naar welke verlichting het best bij je interieur past, om een miskoop te vermijden.
Verlichting in je huis is een belangrijke sfeermaker

Voor- en nadelen van led-lampen

Iedereen kent ze wel, de standaard lampen die bijna iedereen in huis heeft. Ze zijn relatief goedkoop en overal te vinden. Deze zijn de beste oplossing voor als je niet al te veel aandacht besteed aan je licht in het interieur. Helaas zijn er ook wat nadelen aan verbonden. Het is namelijk zo dat je enkel en alleen de lichten kan dimmen. Dit is dan ook heel beperkt op vlak van functies. Soms is het namelijk zo dat je graag een ander kleurtje in je interieur hebt om een andere sfeer in je woning te verkrijgen, maar helaas zal dit niet mogelijk zijn.

Voor- en nadelen van ‘slimme’ verlichting

De functies van deze verlichting in je huis is niet te stoppen. Je kan er miljoenen kleuren mee uitstralen en dus zo altijd de gepaste kleur hebben voor een bepaalde situatie. Ben je je lichten vergeten uit te doen ? Dit is geen probleem, want ze zijn van op afstand bestuurbaar via je smartphone. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over energiebesparing. De nadelen bij deze lampen is dat ze jammer genoeg prijzig zijn, maar dit is dan ook het enigste nadeel.

Dit vind je misschien ook leuk...