Woontrend: Industriële meubels

Woontrend: industriële meubelen
Woontrend: industriële meubels

Industrieel is een opkomende trend binnen de interieur industrie. Steeds meer winkels verkopen meubels die industrieel genoemd kunnen worden. Sommige stukken zijn volledig ontworpen in deze stijl. Maar er zijn ook meubels die flirten met wat industrieel materiaal, kleine eigenschappen zijn dan in deze stijl. Dit heeft vele voordelen, mede hierdoor kun je meerdere stijlen verwerken in een meubel. En zo kan je in jouw interieur allerlei verschillende trends terug laten komen. Wil je jouw huis wat stoerder aankleden? Dat kan heel makkelijk met industriële voorwerpen.  Benieuwd welke meubels dat zijn? In dit artikel lees je er meer over.

Salontafel

Bepaalde meubels kunnen bepalend zijn voor de sfeer in huis, een salontafel is zo’n meubel. Een zithoek kan helemaal worden afgemaakt met een passende tafel. Een industriële salontafel is in diverse formaten beschikbaar. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kun je jouw keuze bepalen. Een industriële salontafel kenmerkt zich door verschillende zaken. Allereerst wordt er vaak gewerkt met ruw materiaal, in veel gevallen onbewerkt. Dat vaak gecombineerd met metalen onderdelen. Sommige items lijken afkomstig te zijn uit oude fabrieken. Industrieel wordt vaak gebruikt in combinatie met warme materialen. Dit komt omdat een industrieel meubel een kille uitstraling kan hebben. Door andere materialen toe te voegen wordt dit effect een stuk minder. Heb je geen industrieel interieur? Dan kan zo’n salontafel nog tot recht komen binnen jouw woning. Deze stijl is goed te combineren met andere stijlen, dat zorgt juist voor een mooi resultaat.

Industriële meubels: van tafels tot stoelen

Industriële meubels: van tafels tot stoelen

Eettafel

Deze tafel leent zich zeer voor een fijn gezelschap, een spelletje, een heerlijk ontbijtje of een uitgebreid diner. Een goede industriële eettafel is onmisbaar in een huis, niets is prettiger dan zitten aan een eettafel. Er zijn diverse industriële eettafels  te vinden, allemaal met een ander design. Het ene ontwerp is stoerder dan het ander. Door het uitgebreide aanbod kun je de juiste keuze maken. Veel tafels hebben een staal onderstel. Bijvoorbeeld stalen gekruiste poten, dat is een niet zo standaard model. Veel tafels zijn in combinatie met ruw hout, zo blijft de tafel stoer maar met een warm randje.

Dit vind je misschien ook leuk...