Iets voor jou? Wonen in het mooie Spanje

wonen-in-spanje
wonen-in-spanje

Wonen in Spanje spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Spanje heeft ongelooflijk veel te bieden voor studenten, gezinnen maar ook ouderen welke willen genieten van hun oude dag. Wonen in Spanje heeft vele voordelen welke wij zeker graag voor je op een rijtje zetten.

 320 dagen zon per jaar

Een goede reden om te verhuizen naar Spanje is om te genieten van de zon. Zeker in de koudere maanden waarbij het in Nederland al lang donker en guur is kan in Spanje nog genoten worden van licht en warmte. Met 320 zondagen per jaar is Spanje Europees recordhouder. Wanneer je houdt van zachte temperaturen in de winter en milde warmte in de zomer is Spanje dus zeker een land waar je heen zou moeten verhuizen.

Je levensverwachting wordt langer

Uit recente studies is gebleken dat de levensverwachting van de mensen in Spanje bij de hoogste van Europa horen. In landen rondom het Middellandse zee gebiedt wordt erg gezond en gevarieerd gegeten. Denk maar eens aan verse vis, fel gekleurde groentes en olijven. Daarnaast helpt natuurlijk de zon ook heel erg mee. Veel oudere Spanjaarden zijn ook nog gewoon aan het werk. Daarnaast zijn ze ook altijd te vinden rondom de markten en op straat.

Dezelfde munteenheid als Nederland

Verhuizen naar een ander land kan moeilijk zijn wanneer er ook een hele andere munteenheid is. In Spanje hoef je je hierover geen zorgen te maken. Spanje heeft net zoals Nederland gewoon de euro. Vreemde berekeningen over wat je munt precies waard is en hoeveel je voor een product betaald hoef je dus niet te doen!

verhuizen-naar-spanje

Wil jij in Spanje gaan wonen?

Omringt worden door Unesco Werelderfgoed

Houd je van culturele bezienswaardigheden? Dan is Spanje zeker het land waar je heen moet! Spanje staat als land op nummer 3 van de Unesco Werelderfgoedlijst. Door het hele land zijn 44 verschillende plekken waar monumenten te vinden zijn. Natuurlijk heeft Spanje veel meer te bieden dan deze 44 monumenten. Je culturele hart kan je er in ieder geval goed ophalen.

Ongelimiteerd genieten van de Spaanse keuken.

Wie houdt er nou niet van de Spaanse tapas hapjes, heerlijke paella en Sangria? Door de lekkere temperaturen in Spanje zal je vaak genoeg tot s’avonds laat lekker met de familie en buren zitten tafelen. Natuurlijk kan je wanneer je naar huis gaat ook je kookkunsten laten zien aan anderen. 

Dus of je nu gaat genieten van je oude dag, een gave studie hebt gezien of je carrière uit gaat breiden in het mooie Spanje: voordelen zijn er absoluut! Denk verder goed na over je doel in het land van bestemming en het eventueel inschakelen van een internationaal verhuisbedrijf. En voor je het weet, leef jij je ultieme designlife in de zon!

Dit vind je misschien ook leuk...