Ontwerp zelf je eetkamerstoelen!

Hou jij van sfeervol wonen met je eigen stijl? Dan is het ontwerpen én het uitvoeren van stoelen een leuke doe het zelf klus. Wellicht heb je er nog nooit aan gedacht om je eetkamerstoelen zelf te ontwerpen, te maken of te pimpen? Als je een creatieve doe het zelf persoon bent, is dit voor jou een klein klusje! Wij geven jou alvast een paar tips om je op weg te helpen.

Zelf ontwerpen en in elkaar steken

Misschien heb je nog ergens palletten of steigerhout liggen. Ontdoe het hout van spijkers en schroeven. Hiermee kun je leuke eetkamerstoelen maken. Of heb je een vriend die kan lassen? Vraag dan om een frame te maken. Zo heb je enkel nog de zit en de rugleuning te monteren. Het is wél belangrijk dat ze veilig zijn, en dus gemaakt worden volgens de normen van stoelen maken. Ga op internet op zoek naar een ontwerp en baseer je daarop. Bereken hoeveel hout je nodig hebt: hoeveel planken, hoe lang en hoe breed? Schuur ze mooi glad en verf of vernis ze al een keer. Monteer ze nu volgens je tekening en geef ze nogmaals een laagje vernis of verf. Je stoel is klaar!

stoelen

Zelf je eetkamerstoelen ontwerpen geeft een mooie uitstraling aan je woonkamer.

Geef je stoelen een nieuwe kleur

Oude stoelen geef je eenvoudig een nieuw uiterlijk door ze in een andere kleur te verven. Ook heel trendy is het whitewashen van meubelen. Je brengt een speciale afwerkingslaag (kalkpasta, krijtverf, kalkwas of verniswas bijvoorbeeld) aan, die je met een licht vochtig doek opwrijft. Het resultaat is een doorleefde look.

Geef je stoelen een nieuw stofje

Ben je handig in naaien of stikken? Maak dan hoezen voor je stoelen. Dit oogt zeer stijlvol en chique. Het voordeel is dat het eigenlijk niet uitmaakt welke stoel er onder zit. Het staat altijd mooi! Of geef de zit of leuning een andere bekleding, en je krijgt eveneens een totaal nieuwe stoel.

Dit vind je misschien ook leuk...