Zo richt je een productief thuiskantoor in

inrichting productief thuiskantoor
inrichting productief thuiskantoor

Thuis werken groeit in populariteit, veel mensen vinden het namelijk fijn om in de vertrouwde thuisomgeving aan het werk te gaan. De inrichting van je thuiskantoor is erg belangrijk, omdat het effect heeft op je productiviteit. Een rommelig kantoor is slecht voor je concentratie, waardoor je je werk niet optimaal uitvoert.  Lees in dit artikel hoe je een kantoor inricht waarin je geconcentreerd en productief aan de slag gaat.

Laat daglicht binnen

Daglicht heeft een positief effect op je productiviteit, vandaar dat je zoveel mogelijk daglicht in huis wilt halen. Hoe je dit doet is afhankelijk van waar in huis je thuis kantoor gevestigd is. Als je een thuiskantoor op zolder hebt is een dakkapel ideaal. Dakkapel prijzen lopen soms wel erg hoog op, in dat geval zijn goedkope kunststof kozijnen een andere makkelijke manier voor een beter lichtinval. Net als dakkapellen laten grote kozijnen meer licht binnen en lijkt het ook nog eens alsof je meer ruimte hebt. Op de begane grond is een schuifpui een goede manier voor meer daglicht. Door een grote spiegel op te hangen en veel wit te verwerken in het interieur van je kantoor lijkt het groter omdat er meer daglicht in je kantoor komt.

Vermijd afleidingen

Om zo productief mogelijk aan de slag te gaan is het belangrijk dat je niet afgeleid raakt. Vermijd dus dingen die je mogelijk gaan afleiden, zodat je je concentratie langer vasthoudt. Een van de grootste afleidingen tegenwoordig is social media. Probeer dus zo min mogelijk of geen  gebruik te maken van social media, of laat je telefoon buiten je kantoor. Als je je telefoon echt nodig hebt bij het werken is het verstandig om social media apps tijdelijk te verwijderen wanneer je aan het werk bent. Zorg ook dat je geen onnodige mailtjes (zoals nieuwsbrieven van winkels) ontvangt op je werkmail, dat zijn ongewenste afleidingen.

thuiskantoor inrichten

Met deze tips richt je een perfect thuiskantoor in.

Plaats geschikte kantoor decoratie en accessoires

Het is vooral leuk om persoonlijke decoratie op te hangen. Je kantoor geef je een persoonlijk tintje door tekeningen van je kinderen of foto’s van jezelf en familieleden te plaatsen of op te hangen. Planten staan ook goed in een thuiskantoor. Die geven het een frisse uitstraling zodat je goed gefocust blijft. Kies daarnaast ook voor niet al te drukke, maar wel mooie decoratie en accessoires. Bijvoorbeeld een schilderij, een unieke booglamp of een grote opvallende klok. Bekende quotes of een motiverende tekst op de muur is ook aan te raden en zie je steeds meer terugkomen op kantoren. Maar let met het decoreren wel op dat je de kamer niet te vol stopt. Dit geeft minder rust, waardoor je sneller afgeleid bent.

Zorg voor een nette en opgeruimde inrichting

Een nette en opgeruimde inrichting is ideaal voor je thuiskantoor, hierdoor is het namelijk makkelijker om geconcentreerd te blijven. Een opgeruimde kamer zorgt ervoor dat je rustig blijft vanbinnen en helder nadenkt.  Een nette inrichting begint bij het bureau en de bureaustoel. Een groot bureau waar je veel spullen op kwijt kan is ideaal, omdat overvolle en kleine bureaus niet prettig werken. Je krijgt veel meer voor elkaar als je genoeg ruimte hebt om te werken. Je zit lange periodes achter je bureau, vandaar dat je bureaustoel ook erg belangrijk is. Kies een goede bureaustoel uit waar je prettig in zit en waarin je in de juiste houding zit.

Dit vind je misschien ook leuk...