Hanglamp kopen? Wat zijn dé trends van het moment?

Wat zijn de hanglamp trends van dit moment?

Verlichting is een belangrijk onderdeel van je interieur. Dit gaat dan vooral om staande lampen, hanglampen en wandlampen. En dat is ook logisch, want verlichting is een belangrijk onderdeel van je woonhuis. Mooie hanglampen in je woonhuis kunnen de sfeer van je interieur geheel bepalen. Vooral wanneer de hanglamp een bijzonder uiterlijk heeft en prominent in de ruimte aanwezig is. Op vrijwel elke woonwebsite vind je dan ook de nieuwste trends op het gebied van hanglampen. Opvallend, wat je ook op bijna elke woonwebsite terug ziet komen is het gebruik van ruwe en pure materialen voor hanglampen. Dit is in het verleden als ingezet met de industriële trend, maar zet zich door met ook het gebruik van andere ruwe materialen.

Industrieel 

Hanglampen met een industriële look zijn al enkele jaren een trend en ook dit jaar wordt de industriële look verder doorgezet. Het gaat dan vooral om de grote metalen hanglampen. Deze lampen vormen een prachtig en prominent punt in je woonhuis. Ook de betonlook lamp is onderdeel van een industrieel interieur en kenmerkt zich door de grijze kleuren. De industriële hanglamp blijven we voorlopig nog wel even zien.

Hanglampen van hout en staal

Een nieuwe trend is het gebruik van ruw hout in lampen. Vooral in combinatie met staal geeft dit een aparte en robuuste look. Denk bijvoorbeeld aan een hanglamp met een houten kap, die dan met een stalen ketting aan het plafond is gemonteerd. Je combineert hiermee de warmte van hout en de kilte van staal.

Zwart

Hanglamparmaturen die volledig zwart zijn is ook een nieuwe trend. Vooral wanneer de armatuur een strak lijnenspel heeft, steekt de zwarte kleur er extra vanaf. Zwarte lampen kunnen ideaal gecombineerd worden in bijvoorbeeld witte ruimte, zodat het als een contrast dient en extra opvalt. Grafische patronen en lijnenspel in combinatie met zwart is de nieuwste trend van dit moment.

Roest

Hergebruik van roestig materiaal in hanglampen. Dit is een trend, waarvan we nog moeten afwachten hoelang dit gevolgd wordt, maar het geeft wel een speciale sfeer. Een grote lampenkap volledig in verroest metaal met een koperachtige kleur staat erg stoer, maar zal misschien niet in ieder interieur passen.

Wissel je regelmatig van hanglamp dan kun je elke trend kiezen die je wilt. Wil je juist op veilig spelen en niet te vaak van trend verwisselen dan blijven de industriële metalen hanglampen mateloos populair.

Dit vind je misschien ook leuk...