Trend gespot: glas-in-lood folie

glas in lood
glas in lood

Glas-in-lood folie: het is niet alleen hip, maar ook nog eens heel functioneel. Hoe kom je aan glas-in-lood folie, welke soorten zijn er en kun je het ook zelf opplakken? Ook lees je hier alles over de voordelen die glas in lood folie met zich meebrengt. Glas-in-lood folie is een moderne manier om je woonkamer, slaapkamer of kantoor een hele nieuwe en unieke uitstraling te geven.

Alle soorten en maten

Je kunt online je eigen glas-in-lood folie ontwerpen, zodat je een persoonlijke folie maakt die helemaal in jouw stijl is. Er zijn verschillende soorten glas-in-lood folies die je kant-en-klaar kunt bestellen, zoals een moderne variant met mooie kleuren en tekeningen of een klassieke folie dat een verhaal uitbeeldt. Maar je kunt ook gaan voor groen glas-in-lood of een kunst variant in bijvoorbeeld de stijl van Piet Mondriaan. Je hebt dus de keuze uit heel veel verschillende soorten.

glas in lood trends

Heb jij de laatste glas in lood trends al gespot?

Zelf glas-in-lood folie aanbrengen

Wanneer de folie besteld is kun je hem na ontvangst zelf aanbrengen op het raam of de deur. Dit gaat heel gemakkelijk en hier heb je maar een aantal dingen voor nodig. Maak eerst het raam schoon, zodat er geen viezigheid meer op zit. Meet daarna het raam en knip het folie af bij de juiste afmeting. Neem voor de zekerheid iets extra zodat je wat speling hebt. Maak het raam vervolgens weer vochtig met een spons, zodat het folie zich goed kan hechten. Haal de plaklaag van het folie af en breng de folie nauwkeurig aan. Gebruik een raamtrekker om eventuele luchtbelletjes te verwijderen. 

Functioneel folie

Het gebruik van glas-in-lood folie heeft een heleboel voordelen, omdat het veel functioneler is dan veel mensen denken. Het is niet alleen een eyecatcher, maar deze folie is ook anti-inkijk en dat is helemaal ideaal wanneer je dichtbij de weg woont. Zo voorkom je dat mensen naar binnen kunnen kijken. Een ander voordeel van dit raamfolie is dat licht wel naar binnen komt, maar de uv-stralen worden tegengehouden. Hierdoor voorkom je dus sneller veroudering van je meubels. Heb je een bedrijf aan huis? Dan kun je deze folie goed gebruiken als reclame op het raam of de deur.

Dit vind je misschien ook leuk...