5 tips voor een voorspoedige verhuizing

gaan verhuizen

Verhuizen: een stressvolle dag met tientallen dozen om je heen die weggebracht moeten worden. Hoewel je er misschien erg tegenop ziet, hoeft het helemaal niet erg te zijn. Want gelukkig kun je de verhuizing een stuk aangenamer en voorspoediger laten verlopen door deze vijf tips van van Ravels Verhuizingen!

Maak een handig schema

Het is slim om alles van te voren te plannen, zodat je op de dag van verhuizing niet voor verrassingen komt te staan. Zo kun je al van te voren beginnen met inpakken aan de hand van een schema. Pak de dingen die je niet dagelijks nodig hebt alvast in. Dit scheelt je enorm op de dag van verhuizing.

Label alles

Om een goed overzicht te houden van alle spullen is het aan te raden om alles te labelen. Zo kun je bijvoorbeeld per kamer een nummer geven, zodat je weet welke dozen je waar neer moet zetten. Geef de woonkamer nummer 1, keuken nummer 2, enzovoorts. Zo krijg je grip op je verhuizing en kan alles voorspoedig verlopen.

Verhuis je kleding slim

Je ziet er misschien enorm tegenop. Al je kleding uit de kast halen en dan alles moeten opbouwen en verhuizen. Toch kun je je kleding op een hele makkelijke en slimme manier vervoeren. Schuif meerdere hangers naar elkaar en schuif er vanaf onder een vuilniszak overheen. Maak deze vast onder de haak en nu hoef je alleen maar de kleding aan de haak vast te houden en te vervoeren. En in je nieuwe kast hang je de haak op en scheur je de vuilniszak eraf!

verhuizen_ wat te doen

Weet jij wat je moet doen wanneer je gaat verhuizen?

Fotografeer snoeren

Er is niets vervelender dan het uitzoeken van snoeren, helemaal niet als je net bent verhuisd. Dit kun je voorkomen door foto’s te maken van de snoeren en hoe ze geïnstalleerd zijn. Aan de hand van de foto kun je het snel weer in elkaar zetten.

Gooi overbodige spullen weg

Hoewel je misschien heel veel leuke prullaria hebt, kun je de verhuisdag goed gebruiken om een selectie te maken van wat je mee wilt nemen naar je nieuwe huis. Zo ruim je als het ware direct op en kun je met een schone lei beginnen.

Dit vind je misschien ook leuk...