De mooiste eettafels

De mooiste eettafels

Het kan al eens gebeuren dat je toe bent aan een nieuwe eettafel. De oude geraakt meer en meer versleten en er duiken al meer en meer sporen op van slijtage. Je wilt iets anders, en toch wil je ongeveer hetzelfde. Je hebt duizenden verschillende soorten eettafels en er zullen erbij zijn die niet in het interieur passen en er zullen er uiteraard bij zijn die je het liefste zo snel mogelijk wilt meenemen. Waarop kun je nu letten op de aankoop van eettafels? Wat natuurlijk mooi is, is voor iedereen verschillend. In dit artikel willen we je een paar tips meegeven.

Mooiste eettafels en de juiste afmetingen

Iedereen vindt grote tafels natuurlijk het ideale om in de eetkamer neer te zetten. Uiteraard wat niet past, past gewoonweg niet. Voor iedereen in het gezin is het uiteraard heel vervelend als je heel de tijd het gevoel hebt dat je tegen de eettafel gaat tegenlopen omdat je ze te groot hebt gekocht. Misschien dat deze basisregel je een beetje zal helpen: achter de stoelen moet je ongeveer een meter twintig rekenen zodat als er iemand aan tafel zit, er nog genoeg ruimte is om achter te lopen. Het minimum is ongeveer een zeventig centimeter om de stoelen achteruit te kunnen schuiven.

De mooiste eettafels

Een eettafel is een belangrijk onderdeel van je interieur

De juiste vorm kiezen

De eerste vereiste voor een mooie eettafel is de juiste vorm te kiezen. Nu nog altijd kiezen veel mensen voor een rechthoekige eettafel dan voor een ronde eettafel. Het enige verschil is met een ronde eettafel dat hij meer ruimte vraagt dan een rechthoekige. Het voordeel van een ronde eettafel is wel dat je gemakkelijk een stoel kunt bijplaatsen dan bij een rechthoekige eettafel. Bij een ronde eettafel heeft een persoon net iets meer plaats.

Mooiste eettafels samen met gepaste stoelen

Nog een bijkomend probleem wat we bij veel mensen zien, is dat de stoelen niet tussen de tafelpoten passen. Er is niets zo vervelend dan de hele avond met je knieën tegen de tafelpoten aanzitten omdat de stoel te breed is. Om de perfecte match te vinden tussen eettafel en stoelen is de afstand meten tussen de tafelpoten. Zorg dat als je van plan bent om stoelen te kopen dat deze tussen de tafelpoten passen. Je kan je niet vergissen als je tussen deze afstand blijft.

Verlies de dikte van het tafelblad niet uit het oog

Als je een eettafel aanschaft, let dan ook even op een detail waarop niemand nooit let. Namelijk de dikte van het tafelblad. Dit geldt vooral voor langere personen die moeite kunnen hebben om mooi recht aan de tafel te gaan zitten , maar ook als de stoelen armleuningen hebben, bestaat de kans dat je de stoelen niet onder tafel kunt schuiven omdat de tafel te laag is. Als dit geheel niet past, verlies je daardoor veel meer ruimte en dat zou juist jammer zijn want dan creëer je een slordige indruk.

Dit vind je misschien ook leuk...