Roomdividers in je woonkamer

Roomdividers in de woonkamer
Roomdividers in de woonkamer

Een roomdivider is een scheidingswand waarmee je een grotere ruimte in enkele kleinere ruimtes kunt verdelen. Er zijn meerdere manieren om een roomdivider in de woonkamer te creëren, aangezien het geen muur betreft. Denk bijvoorbeeld aan een meubelstuk dat de kamer in tweeën deelt. Ook kun je een gordijn of een kamerscherm met afbeelding gebruiken als scheidingswand. Er zijn veel mogelijkheden om het beoogde resultaat te behalen. Welke functies kunnen een roomdivider hebben en op welke manieren kun je zelf een roomdivider maken?

Waarom kiezen voor roomdividers in de woonkamer?

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom een scheidingswand in de woonkamer een goed idee is. Als je een grote woonkamer hebt, dan kun je het gevoel hebben dat de huiselijke sfeer ontbreekt. In een grote, open ruimte is het lastig om gezelligheid te creëren. In een dergelijke situatie kun je kiezen voor een roomdivider. Je deelt de ruimte dan op in kleine gedeeltes. Dit doet over het algemeen gezelliger aan. Ook kun je door middel van een scheidingswand een werkplek in de woonkamer maken. Je zit dan toch niet helemaal afgezonderd, maar tegelijkertijd heb je wel een eigen plek waar je je werkzaamheden ongestoord kunt verrichten. Een andere reden kan zijn dat je je woonkamer een uniek uiterlijk wilt geven. Je kunt een scheidingswand immers helemaal naar je eigen smaak maken.

Roomdividers in de woonkamer

Restaurants maken vaak gebruik van roomdividers

Ideeën voor een scheidingswand

Om je kamer in tweeën te delen, kun je een meubelstuk gebruiken als een open kast. Dit is multifunctioneel. Ten eerste heb je een scheiding in je woonkamer en ten tweede heb je de kamer van extra opbergruimte voorzien. Wanneer je spullen als boeken en beeldjes op een nette manier in de open kast zet, dan staat het nog hartstikke leuk ook. Als je geen extra opbergruimte nodig hebt, dan kun je de open kast vullen met planten. Zo heb je een groene scheidingswand, wat een huiselijke uitstraling geeft. Een andere optie is het gebruik van gordijnen als scheiding. Een leuke bijkomstigheid van deze mogelijkheid is dat je eenvoudig kunt wisselen tussen een grotere ruimte en twee kleinere ruimtes. Er zijn zoveel gordijnstoffen verkrijgbaar dat er ongetwijfeld iets naar jouw smaak bij is.

Maak je eigen scheidingswand

De creatievelingen onder ons kunnen zelf aan de slag gaan met het maken van een scheidingswand. Je kunt hier allerlei oude gebruiksvoorwerpen en diverse materialen voor gebruiken. Wat dacht je van een wand maken van allemaal kratten? Deze zou je een kleurtje kunnen geven om er je eigen stijl aan te geven. Als je een aantal van de kratten met de open zijde naar buiten richt, dan kun je deze open ruimte tevens als opbergvak gebruiken. Wil je een wat persoonlijkere roomdivider? Dan kun je kiezen voor een neutrale, houten scheidingswand op zwenkwieltjes. Aan deze wand kun je je dierbaarste foto’s hangen, in lijstjes of als collage. Kun je goed schilderen? Maak dan met verf een afbeelding die bij je past. Misschien heb je wel een heel ander idee. Er zijn tenslotte talloze mogelijkheden om jouw woonkamer op te delen.

Dit vind je misschien ook leuk...