Een spa creëren in je eigen achtertuin

Een spa creëren

Het vastleggen van een design wellness betekent niet dat je perse naar een spa hoeft te gaan, in feite kun je met een klein beetje inspanning een ontspannen toevluchtsoord creëren dat vergelijkbaar is met enkele van de beste spa’s ter wereld in je eigen achtertuin. Door een spa in je achtertuin te creëren zal je er meer gebruik van maken en uiteindelijk geld mee besparen. Daarbij heb je alle gemakken van thuis en de meest optimale privacy die je maar kan hebben. Het hebben van een spa aan huis zal je dus nog relaxter maken dan een spa buitenshuis. 

Installeer een zwembad

Een van de belangrijkste activiteiten in elke spa is urenlang in water weken en pijnlijke en vermoeide spieren te ontspannen. Het is natuurlijk logisch om dit in je eigen achtertuin te brengen met een design zwembad of bubbelbad waar je op elk gewenst moment kunt ontsnappen. Een ruime achtertuin is hiervoor niet eens vereist. Zo kan je tegenwoordig kiezen uit veel verschillende soorten zwembaden en jacuzzi’s waardoor er ook voor de kleinere tuinen een juiste maat is. Zo zijn er ook zwembaden met jacuzzi functie, dit is juist handig voor je wellness tuin maar ook voor in de zomer om in te zwemmen. 

Een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin

Neem een sauna of stoomcabine

Wanneer je naar de spa gaat, zal je de sauna of stoomcabine vast niet overslaan. Dit zal je dus ook niet in je tuin moeten overslaan. Wat is er nu fijner dan heerlijk te genieten in je eigen sauna terwijl het buiten regent en koud is? Daarbij is het hebben van een sauna ook nog eens super goed voor je lichaam en voornamelijk voor je spieren. Op deze manier kan je dus heerlijk ontspannen, zonder het huis uit te hoeven gaan. Tegenwoordig zijn er stoomcabines en sauna’s samen. Deze zijn juist handig voor het maken van een eigen spa voor in je tuin. Hiermee bespaar je ruimte maar kan je toch van beiden opties genieten. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...