Alle deuren in huis vervangen

Alle deuren in huis vervangen
Alle deuren in huis vervangen

Doe je deuren de deur uit!

Een huis met beschadigde deuren oogt niet al te mooi. Slijtage sluipt er in de loop der jaren vaak langzaam is. Een scheurtje hier, wat afgebladderde verf daar. Wellicht is het tijd om de deuren te gaan vervangen. Wil je meteen grondig te werk gaan? Vervang dan alle deuren in huis. Deze klus klinkt niet erg aantrekkelijk, het resultaat is dat echter wel. Nette deuren geven je woning meteen een opkikker!

Opknappen of vervangen?

Je zou er voor kunnen kiezen om je huidige deuren te gaan opknappen. Onderschat deze klus niet! In je huis zijn meerdere deuren te vinden, per deur ben je aardig wat tijd kwijt. Wellicht ga je je deuren schuren en opnieuw verven, een tijdrovende taak. Hoe het eindresultaat is valt nog te bezien. Niet alle bestaande beschadigingen zijn weg te werken. Een andere optie is het vervangen van alle bestaande deuren. Dat het wat prijziger is kan worden gezien als een nadeel. De voordelen wegen hier echter ruimschoots tegenop. Nieuwe deuren geven direct een andere uitstraling aan je woning. Ook bestaat de mogelijkheid om eens heel wat anders te kiezen dan dat je momenteel hebt. Op het gebied van raampjes (wel of niet?), kleuren en modellen is genoeg keuze!

Alle deuren in huis vervangen

Alle deuren in huis vervangen kan veel werk opleveren

 

Tips bij het vervangen van buitendeuren

Als je er voor kiest om de buitendeuren ook te vervangen dien je met een aantal zaken rekening te houden:

  • Zorg voor voldoende isolatie zowel op het gebied van temperatuur als op het gebied van geluid
  • Overweeg een voordeur met spiekoog zodat altijd te zien is wie er aan je deur staat
  • Zorg voor goede en meerdere sloten om de kans op inbraak te verkleinen

Zoek op internet naar deuren en je krijgt er meer te zien dan je ooit voor mogelijk hield. Bekijk rustig wat je mooi vindt en welke deuren je eventueel zou willen voor je huis. Ga niet over één nacht ijs. Deuren bepalen een groot deel van de uitstraling van je huis dus maak een weloverwogen keuze voordat je overgaat tot een aankoop.

Dit vind je misschien ook leuk...