De Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is een vrij nieuwe trend, en daardoor misschien nog wat onbekend. Het is in ieder geval zeer populair en wanneer je een Scandinavisch interieur binnen komt, herken je het meteen. Het is fris, uitnodigend, oogt netjes en het is aangenaam om er te vertoeven.

Veel licht en natuurlijke materialen

De Scandinavische landen zijn bekend om hun lange avonden en zeer koude winters. Deze mensen houden er dan ook van om in hun interieur veel wit of andere lichte kleuren te gebruiken. Er wordt ook veel hout gebruikt, wat niet verwonderlijk is in een streek die overdekt is met wouden. De vloeren en heel wat meubelen zijn in hout. De eerste indruk die een Scandinavische woonstijl geeft is er een van minimalisme, rechttoe rechtaan maar toch met een gezellige twist.

De Scandinavische woonstijl

Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen

Kies jij voor een Scandinavische woonstijl?

Als jij kiest voor een Scandinavische wooninrichting, hoef je je niet strikt te houden aan de regeltjes van deze stijl. Je mag er gerust je eigen elementen en stijl in verwerken. Naast de (koele) kleuren wit en lichtgrijs, kun je bijvoorbeeld kiezen voor lichtroze, pistache groen of lichtblauw. Wil je een paar eyecatchers aanbrengen? Ga da voor de nieuwe kleuren zoals okergeel, turqouise blauw, zeegroen of diepbruin. Deze brengen alvast warme kleuren in je interieur.

Modern en traditioneel gecombineerd

Een Scandinavisch interieur combineert vaak oude en nieuwe elementen. Zo zie je bijvoorbeeld moderne witte eetkamerstoelen aan een ouderwetse houten tafel. Oude tapijten, vooral met etnische geometrische prints, doen het goed in een dergelijk interieur. Voor de keuken kies je bijvoorbeeld strakke witte kasten of rekken waarop je een verzameling oude terracotta schalen en potten uitstalt. Voor de badkamer ga je voor houten kasten, gecombineerd met witte glazuurtegels (metro-tegels) aan de muur. Het zijn maar een paar voorbeelden van deze combinatie modern-traditioneel.

Onthoud vooral dat je een paar regeltjes in het oog dient te houden: gebruik veel wit en hout. Maar anderzijds mag je niet aarzelen om je eigen persoonlijke inbreng te doen. Zo krijg je een mooie, leuke, frisse en gezellige Scandinavische woonstijl.

Dit vind je misschien ook leuk...