Tips voor schuine wanden in huis

Tips voor schuine wanden in huis

Menig huis heeft een zolder met schuine wanden. Er zijn ook woningen die een dakappartement hebben, zodat je gehele woning uit schuine wanden bestaat. Het is altijd lastig om invulling te geven aan deze schuine wanden. Toch kan je, als je het slim aanpakt deze schuine wanden best wel nuttig gebruiken en van je zolder of dakappartement een fantastische kamer maken. Hierbij enkele tips hoe je schuine wanden toch nuttig kan gebruiken:

Dakkapel

Heb je een lang schuin dak, dan kan het lastig zijn deze optimaal te gebruiken. Vooral het feit dat je onder een schuine wand niet rechtop kan staan of lopen is altijd een probleem. Het plaatsen van een dakkapel kan enorm helpen. Een dakkapel plaatsen kan je laten doen of als je handig bent zelf plaatsen. Het is niet een enorme investering en het loont altijd. Vooral bij een groot dak, kan het plaatsen van een groot dakkapel met minimaal twee ramen de oplossing zijn van alle problemen. Je creëert er enorm veel ruimte mee en je kan fatsoenlijk staan, zodat je van je (zolder)kamer een prachtige kamer kan maken.

Boekenkast

Dit is de meest simpele oplossing als je een nis hebt met een schuine wand. Plaats planken om daar je boeken of ander prullaria op te zetten. Zelfs in het puntje kan je een klein plankje plaatsen, zodat zelfs dat plekje niet onbenut hoeft te blijven.

Tips voor schuine wanden in huis

Schuine wanden in huis hoeven niet vervelend te zijn

Bureau

Rechtop staan gaat onder een schuine wand moeilijk, maar zitten kan natuurlijk wel. Met het plaatsen van een mooie plank over de gehele lengte van de schuine wand, creëer je een fantastisch groot bureau voor al je werkzaamheden. Tegelijkertijd bespaard het ruimte in je huis, want je hoeft niet ergens anders een bureau te plaatsen.

Badkamer

Een zolder met schuine wand kan perfect functioneren als een badkamer. Als je onder het hoogste punt nog makkelijk kan staan, kan je daar die ruimte heel praktisch als douche gebruiken. Loopt je schuine wand iets lager, dan kan je ook een bad eronder plaatsen.

Licht

Misschien wel de belangrijkste tip voor schuine wanden: Houd het licht. Ook als je geen dakkapel plaatst, een dakraam kan wonderen doen en schilder de wanden nooit donker. Een lichte wand geeft sowieso meer ruimte effect.

Dit vind je misschien ook leuk...