Sierkussens voor op de bank

Sierkussens voor op de bank

Je wilt je huis vooral gezellig maken. Het is een plaats waar je wilt ontspannen na een drukke werkdag. Je wilt er te volle genieten. Comfort en een leuke inrichting maken dat je er graag vertoeft. Daarom wil je je interieur zo mooi mogelijk aankleden. Naast het esthetische telt natuurlijk ook het gebruiksgemak, het onderhoud en de gezellige uitstraling. Stoffen kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Sierkussens maken je interieur

Naast raamdecoratie, vloerkleden en dekentjes zijn sierkussens een van de mogelijke sfeermakers. Je hebt een mooie bank maar ze staat er wat verlaten bij? Leg een paar sierkussens en je krijgt meteen een heel andere uitstraling. Sierkussens zijn niet alleen in de zithoek of de leefruimte een belangrijk accessoire. Je kunt ze ook in een fauteuil in de slaapkamer, op een bankje in de hal of zelfs op een relaxzetel in de badkamer leggen. Waar je ze ook legt, ze geven net dat ietsje meer aan je bank.

Sierkussens voor op de bank

Sierkussens voor op de bank kunnen een woonkamer veel sfeer geven

Heel wat kleuren, soorten stoffen en afmetingen

Sierkussens zijn er in overvloed. Kies daarom nauwgezet welk kussen je waar gaat leggen. Heb je een grote bank? Dan kunnen meerdere kussens van verschillende afmetingen perfect. Voor een klein zeteltje kies je uiteraard een klein sierkussen. Denk ook goed na over de kleuren, de prints en het soort stof. Laat het zorgvuldig aansluiten bij de stijl van je woning. Kies modern voor een moderne woning, klassiek voor een meer traditioneel interieur, kies retro stoffen voor een vintage wooninrichting en kies voor stoer voor je industriële woning.

Durf te combineren

Experimenteer met sierkussens. Durf verschillende stoffen en afmetingen met elkaar te combineren: glanzende zijde bij ruwe katoen, geometrische prints bij bloemmotieven of rechthoekige bij ronde en vierkante kussens bijvoorbeeld. Laat je fantasie de vrije loop. Ga regelmatig vanop afstand het geheel bekijken. Durf je arsenaal aan kussens regelmatig te verplaatsen. Je zult merken dat je met een kleine moeite soms een heel andere look bekomt.

Dit vind je misschien ook leuk...