Welk TV meubel wil je aanschaffen?

Zwart tv meubel
Je TV meubel is een bepalend element in je woonkamer. Het trekt de aandacht doordat het op een prominente plek staat. Bovendien kijk je er natuurlijk op z’n minst naar elke keer als je TV zit te kijken. Het is dan ook geen wonder dat je met zorg een keuze wilt maken en goed nadenkt voordat je een TV meubel aan gaat schaffen. Door de verschillende typen TV meubels kan je precies het model kiezen wat bij jouw interieur en smaak past. Groot, klein, modern of antiek. Zo geniet je elke dag van het uitzicht op je nieuwe aanwinst.

Wandkast met TV

Een van de meest voorkomende TV meubels is de wandkast met daarin plek voor de TV. Dit grote meubel biedt meer dan alleen een plek om je TV op te plaatsen. Het geeft een boel opbergruimte en een mooi, decoratief effect. Je kunt dit meubel geheel naar wens inrichten. Zo kan je er bijvoorbeeld een boekenkast van maken, waarbij de TV niet meer het meest prominente onderdeel van de kast is. Gesloten opbergruimte kan je gebruiken om van alles uit het zicht op te ruimen, zoals games en afstandsbedieningen.

tv meubel

Minimalistisch meubel

Steeds vaker zie je een TV meubel wat slechts bestaat uit een laag kastje met twee of drie open vakken of laden. Op de bovenzijde wordt de TV geplaatst en is ruimte over voor enige decoratie, zoals een plant of fotolijst. Doordat televisies steeds groter worden, worden in principe ook de bijbehorende TV meubels groter. De lage variant van het TV meubel zorgt ervoor dat je een minimalistisch effect behoudt en de televisie niet je hele woonkamer overneemt.

Een zwevende TV

Behalve je TV neerzetten op een meubel kun je er ook voor kiezen deze via een beugel aan de wand te bevestigen. Deze optie heeft meerdere voordelen. Het ziet er schitterend uit, doordat je TV lijkt te zweven. De meeste beugels zijn flexibel en bieden je de mogelijkheid om de TV te draaien. Handig als je met wisselende groepen televisie kijkt. Daarnaast geeft de zwevende TV je compleet vrije keuze in een TV meubel. Of je nu een klassiek TV meubel of een fragiel, antiek kastje voor ogen hebt, je kunt wat je maar wilt onder je TV plaatsen doordat deze er niet op hoeft te rusten.

Dit vind je misschien ook leuk...