Een douchecabine maakt je badkamer

douchecabine

Douchen zorgt voor ontspanning. Een mooie douche, een prettige douchekop en een aangename temperatuur dragen hieraan bij. Die aangename temperatuur kan nog wel eens een probleem zijn als je het douchegedeelte niet afscheidt. Hierdoor verspreidt de warmte van het water en het water zelf zich door de gehele douche. Dit kun je oplossen door ervoor te kiezen door een douchecabine of douchegordijn te plaatsen in de douche. Dit artikel zal toelichten wat een douchecabine is, waar je op moeten letten bij de aanschaf en welke voordelen en nadelen een douchecabine biedt.

Douchecabine

Douchecabines bestaat uit een aparte ruimte in de badkamer afgezet met douchewanden en vaak voorzien van een douchebak. Van een douchecabine bestaan onder andere vierkante, ronde en vijfhoekige modellen. De douchewanden zijn geheel of gedeeltelijk transparant. De douchebak zorgt ervoor dat het water in de douchecabine blijft. Douchecabines kunnen onder het douchen volledig worden afgesloten en worden geopend door middel van een openslaande deuren of een verschuifbare wand.

De aanschaf

Bij de aanschaf van een douchecabine is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Allereerst is de badkamerruimte bepalend voor de vorm en grootte van de douchecabine. Daarnaast moet een keuze voor het glas worden gemaakt. Wil je volledig transparant glas of moet de wand slechts gedeeltelijk transparant zijn? Ook dient een keuze te worden gemaakt voor wel of geen douchebak. Wordt een douchecabine met douchebank aangeschaft dan blijft de overige ruimte in de badkamer droog. Er bestaan ook douchecabines met een geïntegreerde douche. Deze zijn echter in vergelijking veel duurder dan los een douchecabine en douche kopen.

Douchecabine

Bedenk van te voren goed wat voor type douchecabine je wilt, wat bij de stijl van je woning én badkamer past.

Voordelen

Een douchecabine biedt veel voordelen. Allereerst zorg de cabine ervoor dat het water van de douche niet door de gehele badkamer gaat. Hierdoor is het schoonmaken van de douche heel gemakkelijk en snel gebeurd. Ook kalk verspreid zich minder makkelijk door de hele douche. Dit probleem is ook op te lossen door een ontkalker in je huis te plaatsen. Dit apparaat filtert alle kalk uit je water voordat het water je huis binnenkomt. Een bijkomend voordeel van de douchecabine is dat de warmte in de cabine blijft. Je krijgt het minder snel koud en zorgt er ook voor dat je met minder warm water doucht. Door minder warm water te gebruiken kun je besparen op je energierekening.

Nadelen

Een nadeel van een douchecabine is de prijs. De aanschaf van de cabine in vergelijking met een douchegordijn is vele malen hoger. Daarnaast kun je, buitenom een mogelijke besparing op warm water, de kosten van de douchecabine niet terugverdienen door besparingen. Een ander nadeel van een douchecabine kan de beschikbare ruimte zijn. Als je een standaard uitvoering koopt stoot je snel je armen of benen tegen de wanden. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het model wat je aanschaft. Echter een groter model, met meer ruimte, is in de aanschaf duurder.

De voordelen tegen de nadelen afzettend is het met name een kwestie van heb ik het geld over voor de extra luxe? Een douchecabine zorgt voor een mooie douche en geeft warmte. Een douchegordijn zorgt ook voor deze warmte maar ziet er vaak minder mooi en strak uit.

Ook interessant: Zehnder.nl

Dit vind je misschien ook leuk...