3 x klassiek in woonkamer

Een klassieke woon inrichting heeft een elegante stijl en is van alle tijden. Met de juiste combinatie mogelijkheden biedt een klassieke woonstijl een mooi geheel. Tips hoe u zelf drie keer klassiek in uw eigen interieur kunt creëren leest u hier.

Kleur

De meeste klassieke woonstijlen zijn ouderwets bruin van kleur. Vaak in combinatie van houten salontafels, eethoeken en sobere meubelstukken eromheen. Geef klassiek een originele twist door sommige meubelen te voorzien van een andere kleur. Lichte kleuren zijn heel belangrijk in een klassieke woon inrichting, omdat de meubelen vaak donkerder zijn. Leg op een donkere bankstel bijvoorbeeld, een paar lichte kussentjes of leg er een lichte kleur grand foulard omheen. Zijn de meubelen te duur om van een nieuwe kleurverf te voorzien, geeft dan de muurwanden een warme kleur. De klassieke uitstraling blijft, maar straalt meer warmte en sfeer uit.

Hout

Houten vloeren, meubelen en zelfs houten wanden, zie je bij veel klassieke stijlen. Hout vormt de basis van klassieke elegantie. Een houten of parketten vloer ziet er al van zichzelf mooi uit. Met een prachtig hoogpolig kleed als accessoire over de houten vloer heen ziet het er nog sfeervoller en gezelliger uit. Heeft u een open haard in uw woonkamer, zorgt dan dat deze het middelpunt van de woonkamer wordt. Hout geeft van zichzelf al genoeg warmte af, maar zorg hier ook dat er voldoende natuurlijk licht binnenkomt.

Klassiek in een modern jasje

De combinatie klassiek en modern gaat goed samen. Een klassieke indeling met moderne meubelen of klassieke meubelen met een moderne woonindeling. Durf te combineren en te spelen met kleuren, materialen en wees creatief in het indelen van ruimte en vormen van je woonkamer. Moderne meubelen zijn vaak strakker en hebben vaak lichtere kleuren, wat prachtig staat bij klassieke (houten) wanden en vloeren. Klassieke meubelen zoals kroonluchters, chesterfield bankstellen en houten salontafels geven een moderne achtergrond een wat relaxte stijl.

Dit vind je misschien ook leuk...