Een eigen inloopkast maken

Een eigen inloopkast maken
Een eigen inloopkast maken

Er zijn er tegenwoordig velen die een inloopkast willen hebben. Nu moet je daar op de eerste plaats wel de ruimte voor hebben, maar als je die hebt, kan het ideaal zijn. In een inloopkast kun je je kleren degelijk goed geordend opbergen en daarbij ook de eventuele accessoires. Wanneer je een handige klusser bent kun je een eigen inloopkat maken. Nu kan je als er dus je de ruimte voor hebt eerst een tekening gaan maken in verband met de indeling.

De werkzaamheden

Je kan buiten de ruimte een eigen inloopkast maken en dan wel op maat. Daarvoor moet je precies de ruimte opmeten die je tot je beschikking hebt voor de kast. Maak de kast wel stevig en zodanig, dat je hem in de ruimte, waar hij geplaatst wordt, gemakkelijk in elkaar gezet kan worden. Gebruik voor de staanders en planken een plankdikte van 22 mm. Wanneer je bij je ontwerp rekening houdt met de plinten onder de kast kan het een pronkstuk worden in de ruimte. Deze plint wordt onder de bodem van de kast geplaatst.
Door er een achterwand in te plaatsen zal de inloopkast een stuk steviger worden. Als achterwand kan je de kleur van de kast gebruiken. Zorg ervoor dat, als je de kast gaat samenstellen in de ruimte, dat je eerst begint met de ombouw van de kast. Daarna ga je de achterwand bevestigen. Dan is de kast stevig genoeg om rechtop te plaatsen.
Nu kan je de planken in de kast gaan maken. Misschien heb je in de kast bij je ontwerp rekening gehouden dat een deel van de kast een hangkast moet worden. Zorg voor voldoende schappen in de kast waar de kleren gelegd moeten worden. Dan kun je ze ordelijk opstapelen.

Ladeblokken

Je kan in een dergelijke kast ook ladeblokken maken. Hierin kunnen bijvoorbeeld de sokken worden opgeborgen.

Een eigen inloopkast maken

In een inloopkast kun je je kleren goed ordenen en zorgt voor een nette uitstraling van je gadarobe. Je kunt je inloopkast ook zelf maken, zorg wel dat de verlichting goed is!

Verlichting

Ook verlichting in de kast kan handig zijn. Ook een riemhouder, houder voor broeken, schoenenrek enzovoort

De voorzijden van de kast kan je afsluiten met mooie deuren. Door een push-to-open systeem toe te passen hoef je alleen maar op het front te drukken en de kast gaat vanzelf open.

Dit vind je misschien ook leuk...