Van oude zolder tot ruime slaapkamer

Van oude zolder tot ruime slaapkamer
Van oude zolder tot ruime slaapkamer.

De zolder wordt vaak gebruikt als de plek waar spullen worden opgeborgen, of als ruimte om de was te doen. Maar denk er eens over na wat je allemaal zou kunnen maken van je zolder! De zolder is perfect om bijvoorbeeld een ruime en lichte slaapkamer van te maken. Hoe je dat het beste aanpakt? Lees de onderstaande tips.

 

Een eigen verdieping

De zolderkamer is eigenlijk het beste plekje in huis. Het is een eigen verdieping waar je niet gestoord hoeft te worden. Tover daarom de gehele zolderverdieping om tot jouw eigen plekje in het huis. Het wordt de plek waar je tot rust komt na een lange dag. Kan jij het nog niet helemaal voor je zien? De oude zolder tot jouw ruime nieuwe slaapkamer? Ga dan op zoek naar een interieurarchitect. De interieurarchitect vertaalt jouw wensen om in een ontwerp. Tevens geeft hij of zij natuurlijk advies over hoe je extra veel uit de ruimte kunt halen. Samen met een interieurarchitect creëer jij jouw droomslaapkamer.

Van oude zolder tot ruime slaapkamer

Het licht is erg belangrijk wanneer je van een oude zolder een ruime slaapkamer wilt maken.

Kies voor veel licht

Daglicht en frisse lucht is belangrijk op een slaapkamer. ‘S ochtends wakker worden terwijl het zonnetje naar binnen schijnt, dat willen we allemaal wel toch? Helaas zijn veel zolders niet voorzien van ramen en veel licht. Een dakkapel is een eenvoudige oplossing om licht te creëren. Een bijkomend voordeel is de extra ruimte die de aanbouw van een dakkapel je oplevert. Voor advies over het aanbouwen van een dakkapel aan je woning ga je op zoek naar een architect. De architect maakt een mooie schets en geeft advies tijdens de verbouwing. De architect zal tevens de vergunningen voor jou regelen en een technisch ontwerp maken.

 

Karaktereigenschappen van de zolder

Een zolder heeft vaak schuine wanden met rare hoeken waardoor het lastig kan zijn om geschikte meubels te vinden. Hoewel deze nadelen, kent het schuine dak ook een groot voordeel. De balken in de kamer geven juist een mooi en uniek karakter aan je slaapkamer. Het zal lijken alsof je een oude boerderij binnenloopt maar dan een moderne versie inclusief kingsize bed. Kies er daarom voor om de zichtbaarheid van de balken te behouden. Bij het isoleren van de zolder dien je dit aan te geven. De aannemer zal hier vervolgens rekening mee houden. Laat de balken goed naar voren komen door de muren wit te verven.

 

Natuurlijke omgeving

Een rustig interieur met naturel kleuren is de ideale basis voor een slaapkamer. Lichte kleuren als wit, lichtgrijs en beige bevorderen de natuurlijke slaap. Ook lijkt de slaapkamer nog ruimer door gebruik te maken van lichte kleuren. Houdt de kleuren dus rustig en kies vervolgens voor accessoires en meubels die passen bij jouw eigen smaak. Een groot bed gevuld met mooie sierkussentjes en die grote kledingkast mogen natuurlijk niet ontbreken. Kies ook voor planten in je slaapkamer. Ook hiermee bevorder je de natuurlijke slaap en creëer je een oase van rust in de slaapkamer.

Dit vind je misschien ook leuk...