Chaos op de kapstok

Komt chaos op de kapstok bij jullie thuis regelmatig voor? Hangen jassen, dassen door en over elkaar en ben jij je favoriete jack ook regelmatig kwijt?  Overvolle ongeorganiseerde kapstokken zijn voor veel mensen herkenbaar. Het vervelende van dit probleem is dat het vaak in het zicht springt bij binnenkomst. De kapstok is meestal het eerste wat je ziet, en dat is logisch. Je hebt geen zin om eerst naar zolder te moeten lopen om je jas op te hangen natuurlijk. Maar kan dit nu niet beter georganiseerd worden vragen veel mensen zich af?

Ja, dit is écht mogelijk!

Er is een groot aanbod op gebied van het opbergen van je jassen en accessoires. Zo heb je allerlei formaten kapstokken, design kapstokken, garderobe rekken, wandgarderobes en garderobe kasten.

Het hangt geheel van de beschikbare ruimte af die je hebt voor het opbergen van je jassen. Als je veel ruimte hebt is het natuurlijk veel makkelijker om een oplossing te vinden die er netjes en georganiseerd uitziet. Dan kan je voor een garderobekast in je hal kiezen, waarin de jassen hangen en er lades zijn voor mutsen en handschoenen. Soms zelfs is er ruimte voor het opbergen van tassen en schoenen. je kunt per persoon een gedeelte van de kapstok innemen zodat het voor iedereen overzichtelijk blijft. Voor de visite kan je bijvoorbeeld een ruimte aan de linkerkant reserveren. Omdat alles achter een deur zit ziet het er altijd opgeruimd uit.

Wanneer je minder ruimte hebt of je vind een grote kast te plomp dan zijn er nog voldoende alternatieven. Kies een kleinere kast met spiegeldeuren, zodat het toch nog ruimtelijk oogt. . Als een kast geen optie is kan je kiezen voor een wandgarderobe of een kapstok. Zorg ervoor dat je in kleine ruimtes elke centimeter goed benut. Hang boven je jassen een plank met daarop manden met bijvoorbeeld accessoires. Als er onder de jassen nog ruimte over is, plaats dan een schoenenrek. Gebruik in een donkere hal spiegels, dit maakt lichter en creëert een ruimtelijk gevoel.

4 handige tips:

  • Hang alleen de jassen die je in dat seizoen gebruikt
  • Kledinghangers gebruiken zodat het netjes oogt
  • Maak gebruik van verschillende hoogtes. Jacks onderop en lange jassen boven
  • Veel jassen? gebruik dan twee of meer kapstokken of wandgarderobes

Dit vind je misschien ook leuk...