Servies komt tot leven in een buffetkast

servies
Hij is helemaal terug van weggeweest. Een buffetkast is echt een item die in ieder huis te vinden zou moeten zijn. Nu denk je misschien dat een buffetkast ontzettend saai en ouderwets is, maar niets is minder waar, want je kunt er juist alle mogelijke kanten mee op. Het maakt niet uit van welke stijl je precies houdt, de buffetkast is de perfecte aanvulling. Je bent vast benieuwd geraakt daar alle mogelijkheden en ideeën. Ik heb onderzoek gedaan en het een en ander uitgeprobeerd. Ik ben klaar om jullie de tips te geven waar je stiekem altijd al op hebt gehoopt. Hoe leuk is het dat de oude buffetkast van jouw oma, die ook jaren bij jouw moeder in huis heeft gestaan, nu eindelijk een plaatsje in jouw eigen huis krijgt en wie weet in die van jouw kinderen!

Laat hem lekker ouderwets

Het is hartstikke leuk om bijvoorbeeld een eikenhouten kast precies zo te laten als hij is. Dit is vooral erg leuk wanneer je juist een heel moderne inrichting hebt. Ik zelf bijvoorbeeld, heb een ouderwetse buffetkast gekocht op de antiek markt. Ik heb een hele strakke inrichting thuis en was een beetje huiverachtig of die kast wel mooi in mijn interieur zou passen. Ik wilde de buffetkast eerst lakken, zodat hij er weer mooi glanzend uit zou zien, maar mijn man kwam met het idee om hem juist zo te laten zoals hij al was. Dit was een goed idee, want de doorleefde look van de kast geeft een ontzettend mooi effect. Ik heb de kast dus in mijn keuken geplaatst, zodat ik hier al mijn servies in kon plaatsen. Ik ben er tot op de dag van vandaag er blij mee.

Buffetkast

In een buffetkast staat prachtig wat ouder servies.

Maak er spotjes in

Wil je gaan voor iets opvallends? Dan is het een leuk idee om spotjes in de kast te maken. Je kunt ervoor kiezen om spotjes of strips met verlichting te plaatsen. Ook is het erg leuk om bijvoorbeeld een decoratieve vaas extra te benadrukken met een spotje die er bovenop schijnt. Wil je helemaal out of the box gaan? Gebruik dan gekleurde lichtjes. Bij paars- en rood tinten creëer je een romantische, warme sfeer en gebruik je groen- en blauw tinten, dan krijg je een wat koeler effect.

Eyecatcher

Als je wel van een opvallend item in huis houdt, is deze tip voor jou. Spuit de buffetkast goud, brons of zilver. Zo maak je van een ouderwetse kast, een echte eyecatcher. Zelf heb ik dit gedaan voor in de kamer van mijn dochter. Ik heb een buffetkast goud gespoten en er handvatten in de vorm van een diamant op gezet. Mijn dochten is helemaal weg van haar nieuwe kast. We gebruiken hem trouwens als kledingkast.

Televisiekast

Dit vond ik zelf een hele handige tip. Maak van een buffetkast een handige televisie kast. Het is ook nog eens extra opgeruimd, want je kunt de kastdeuren natuurlijk gewoon open en dicht doen!
Dit waren mijn tips. Ik hoop dat jullie ermee aan de slag kunnen gaan en zelf een mooi exemplaar kunnen creëren!

Dit vind je misschien ook leuk...