Philips Hue Beyond: designverlichting met een hightech kantje

Iedereen wil mooie lampen in huis. Als ze dan ook nog een aantal handige functies hebben (buiten de kamer verlichten), is dat natuurlijk mooi meegenomen. De Philips Hue Beyond is een van deze lampen.

Maak kennis met Hue

De Hue Beyond maakt gebruik van de Hue technologie. Dat wil zeggen dat deze lampen 16 miljoen kleuren kunnen weergeven. Je kan jouw favoriete kleur simpelweg instellen via de bijhorende app.

Daarnaast is er een notificatiefunctie. Je kan de Philips Hue Beyond zo instellen dat hij een subtiele puls geeft indien je een email, Sms-bericht of facebookupdate krijgt.

Het is zelfs mogelijk om deze lampen te synchroniseren met een film of muziek. Of als lichtwekker. Of voor een aanwezigheidssimulatie tijdens vakanties… Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

philips hue beyond

De app

Alle Hue Beyond lampen worden bediend op de klassieke manier, via een schakelaar, of door middel van de bijhorende smartphone app. Deze app is erg handig om vanop afstand de verlichting te bedienen. Dat kan wanneer je in de zetel zit, maar evengoed wanneer je nog op kantoor bent.

Op een tafel of aan het plafond

De Philips Hue Beyond collectie bestaat uit drie modellen.

Eerst en vooral is er de Hue Beyond tafellamp. Deze tafellamp heeft een moderne uitstraling, dankzij de sobere, afgeronde vormen en witte afwerking. Ze past overal: naast het bed, op een bureautafel, op een dressoir … Deze tafellamp is onopvallend, hoewel het design toch gezien mag worden.

Daarnaast wordt de reeks aangevuld met twee plafondlampen: een vast model dat rechtstreeks aan het plafond wordt bevestigd, en een hanglamp.

Alle Hue Beyond modellen worden gekenmerkt door een dubbele bolvormige kap. Hier zitten twee LED lampen in: eentje vanboven en eentje beneden. Op deze manier kan je nog meer spelen met lichtkleuren.

Ook apart verkrijgbaar

Interesse in de Hue technologie maar geen fan van de Hue Beyond vormgeving? Dan hebben we goed nieuws. Deze technologie is ook beschikbaar als retrofit-oplossing. Je kan dus makkelijk andere armaturen met een Hue lamp uitrusten. Als dat niet handig is?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *