Richt je slaapkamer mooi landelijk in

De inrichting van je slaapkamer, daar mag je best even goed over nadenken en wat tijd in stoppen. Je slaapkamer is namelijk de plek waar je je oplaadt, bijkomt van alle gebeurtenissen van de afgelopen dag en zorgt dat je weer helemaal fris de nieuwe dag kunt gaan beginnen.

In je slaapkamer wil je je prettig voelen en kunnen ontspannen. Denk daarom eens aan een landelijke slaapkamer inrichting, zodat je je helemaal vrij en in de natuur waant. Maar hoe bereik je nou zo’n landelijke slaapkamer?

Landelijk wonen

Landelijke wonen betekent het vroegere leven en werken op het platteland in je huis terug laten komen. Gebruik dus veel pure materialen zoals steen en hout voor de vloer en mooi stucwerk of landelijk behang voor de wanden. Voor de aankleding gebruik je stoffen als linnen en katoen maar ook vachten en leer.

Landelijke slaapkamer

Een landelijk slaapkamer interieur betekent vooral een sobere slaapkamer, maar wel een die heel gezellig is gemaakt met op de natuur geïnspireerde meubelen, patronen en kleden. Een stevig, landelijk houten bed is de basis. Dat geldt ook voor een goede ouderwetse linnenkast – eventueel in een bijzondere kleur geverfd. Vervolgens ga je de kamer mooi aankleden met bijvoorbeeld (nagemaakte) schapenvachten, heerlijk zacht linnen beddengoed en zelfgemaakte kussentjes. Denk aan wit en beige als basiskleuren met een paar kleine kleurige accenten. Ook is het leuk om accessoires te gebruiken die je zelf in de natuur hebt gevonden, denk aan een bijzondere schelp, mooie stenen of een uniek karakteristieke tak. Hiermee haal je je eigen natuurlijke kunstwerken in huis.

Hang mooie fotolijstjes aan de muur met foto’s van de mensen die je dierbaar zijn of met mooie teksten die je raken. De laatste jaren zijn er heel veel mooie meubels op de markt gekomen die perfect passen in de landelijk wonen trend; leuke houten krukjes en banken waarin je de nerven nog goed terugziet en het oorspronkelijke hout herkent. Deze kun je heel goed gebruiken in je landelijke slaapkamer als nachtkastje of bedbankje. Leg er een mooi vachtje overheen en je hebt helemaal die rustieke en rustgevende sfeer waarbij je heerlijk in slaap valt.

Dit vind je misschien ook leuk...