Een strak gazon? Dan moet je kunstgras nemen!

Zo in december is het heel gangbaar om een kunstkerstboom in huis te nemen. Inmiddels hebben net zoveel mensen een kunstboom of een kunstguirlande als een echte boom of een natuurguirlande. Dat is niet alleen tijdens de kerstperiode gebruikelijk; tegenwoordig zien we ook steeds meer mensen die kunstplanten in huis nemen of zelfs een kunstgazon. Want een kunstgazon heeft héél veel voordelen.

Kunstgazon: eenmalig werk en investering, daarna rust

Ja, want een kunstgazon vraagt geen onderhoudstijd van je. Het hoeft niet bemest, niet gemaaid, niet bekalkt én niet bijgeknipt te worden. Een kunstgazon blijft mooi zonder er aandacht aan te schenken. Voor veel mensen is dat dé reden om een kunstgazon te nemen. En terecht. Een echte tuin, en dan zéker het gazon, nemen wel veel tijd van je in beslag. Voor liefhebbers van tuinieren is dat niet erg, maar voor anti-tuinierders is dat tergend.

kunstgras

Kunstgras: lekker strak en perfect!

Naast dat kunstgras onderhoudsvrij is, wat een groot voordeel is, is kunstgras ook heel perfect. Het vertoont immers geen kale, bruine plekken. Bovendien is het altijd netjes strak afgesneden, netjes gelijk qua lengte en daardoor behoorlijk “fotogeniek”. Heb je bijvoorbeeld een strak interieur en heb je een grote pui richting de tuin. Dan maakt een kunstgazon het plaatje wel lekker af. Je gazonnetje ligt er altijd bij zoals je wilt.

En wat kost dat?

Een gazon aanleggen of “verversen” kost bij een natuurgazon slechts enkele tientjes. Kunstgras laten leggen is daarentegen vaak een stukje duurder. Kunstgras heb je vaak voor zo’n tientje per vierkante meter. Echter, reken ook kosten voor het afvoeren van het oude gazon, het egaliseren en klaarmaken van de ondergrond en de eventuele uurtarieven van de kunstgrasleggers. Vaak zul je uitkomen op enkele honderden euro’s voor een kunstgazon. Let wel, hierna heb je er natuurlijk nog amper kosten aan.

Dit vind je misschien ook leuk...